Ne aflăm deja la jumătatea postului, iar mulți dintre oameni fac față cu greu acestei provocări. Fără carne sau prăjituri cu creme este cam greu cu meniul zilei dar nu imposibil, spun bucătarii care vin cu tot felul de rețete pentru cei care vor să țină post.

Citește și: Buna Vestire 2023, zi cu dezlegare la pește. Trei rețete perfecte cu pește pentru 25 martie!

Alimentele care pot înlocui produsele din carne

În toată acestă perioadă, românii încearcă să consume cât mai multe legume. O legumă nutritivă, care înlocuiește cu succes carnea, este cartoful. Pentru a oferi un gust aparte acesta poate fi asezonat cu diferite tipuri de condimente și sosuri.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Chiar dacă nu putem găti cu unt sau ou, la capitolul prăjituri putem găsi alte opțiuni la fel de gustoase.

”Putem să pregătim acasă o combinație de nuci, deci de oleginoase, o parte de carbohidrați, respectiv ovăz, punem tărâțe. De asemenea, putem adăuga fructe. Este foarte indicat, măcar în această perioadă, să fim atenți la aportul de fructe.”, a spus Lioara Ciugudean, consultant în nutriție.

Postul Paștelui a început în România

Postul Paștelui a început pe 27 februarie și durează până la sărbătoarea Învierii Domnului, care va avea loc pe 16 aprilie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si