Carmen Niță, o tânără de 32 de ani care locuiește în Sibiu, reînvie hainele uzate și banale în adevărate piese de artă. Cu o pensulă și acuarele, Carmen își da frâu liber imaginației și crează cele mai colorate jachete, perechi de blugi, tricouri și genți. Tânăra a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre începuturile acestei pasiuni, despre mini afacerea ei și despre prețul articolelor pictate de ea cu atât de multă răbdare.

Carmen Niță - artist

Carmen Niță - artist

[Sursa foto: Haine pictate manual CN - Instagram]

Casa unui pictor, motivul stârnirii unei pasiuni creative

”Primul contact direct cu pictura s-a întâmplat în ultimul an de facultate când am locuit în chirie în casa unui pictor din Sibiu. Erau foarte multe tablouri pe pereți și aerul era unul boem, artistic și misterios în acea locuință și toate astea au trezit în mine dorința să descopăr și să experimentez această latură creativă”, a povestit tânăra, originară din Râmnicu Vâlcea.

Citește și: Unica fabrică românească de ciocolată, Galactic, din Baia Mare, și-a cerut insolvența

Prețul pentru o pictură pe un articol vestimentar se calculează în funcție de modelul de pictură pe care și-l dorește clientul

Prețul pentru o pictură pe un articol vestimentar se calculează în funcție de modelul de pictură pe care și-l dorește clientul

[Sursa foto: Haine pictate manual CN - Instagram]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”De atunci am început să am o relație frumoasă cu pictura care încă durează. Am lucrat în ateliere de restaurare, de pictură decorativă pe lemn unde am avut ocazia să învăț și să-mi dezvolt această pasiune”, a mai adăugat aceasta.

Ideea de a îmbina arta cu stilul vestimentar s-a dovedit a fi una excelentă, având în vedere că tot mai mulți preferă cadourile originale prin care să îi surprindă pe cei dragi.

O pictură costă între 200 și 300 de lei, în funcție de model și complexitate

”Acum 3 ani, am vrut să fac ceva nou și m-am gândit că ar fi o idee frumoasă să aduc împreună stilul vestimentar și arta. Așa că am început să cumpăr din second hand-uri blugi, geci de blugi, geci de piele de diverse mărimi și croieli, genți, dar și alte accesorii pe care să le reinventez pictându-le. Așa a apărut și pagina de Facebook și contul de Instagram unde îmi expun virtual lucrările”, a spus Carmen Niță care momentan lucrează într-un atelier de pictură tradițională pe mobilă.

Printre calitățile necesare în această artă a picturii se numără curiozitatea și buna observație.

Printre calitățile necesare în această artă a picturii se numără curiozitatea și buna observație

[Sursa foto: Haine pictate manual CN - Instagram]

Carmen se consideră începătoare în această mini afacere, pentru că, spune ea nu știe să se promoveze așa cum ar trebui.

Citește și: EXCLUSIV: A uimit Roma cu florile ei/ Românca Mirela Mentel: ”Mă consider mai degrabă o femeie luptătoare decât o femeie de succes”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”Prețul pentru o pictură pe un articol vestimentar se calculează în funcție de modelul de pictură pe care și-l dorește clientul.

Cât despre comenzi, nu prea merge acum pentru că nu știu să mă promovez. La a început a mers mai bine, aveam cam două comenzi pe lună. Doar o pictură costă între 200 și 300 de lei, pentru o pictură cu flori de exemplu, iar o astfel de pictură durează cam 3 zile”, a precizat tânăra.

Care sunt calitățile unui pictor

Printre calitățile necesare în această artă a picturii Carmen amintește de curiozitate și buna observație.

”Imaginație, curiozitate, un bun observator, cultura de specialitate, să ai ceva de spus, de transmis și capacitatea artistului de a trezi în privitor o emoție, o trăire”, a mai spus artista.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si