Imane Khelif, o sportivă din Algeria, a fost descalificată de la Mondialele de box din India de Asociația Internațională de Box (IBA), după ce organismul de conducere mondial a hotărât că aceasta nu a respectat regulile de eligibilitate.

Conform jurnaliștilor algerieni, Khelif a efectuat un test hormonal în urma căruia s-a constatat că avea un nivel prea ridicat de testosteron în organism. Sportiva din Alergia a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care a susținut că a fost victima unei „conspirații”. Sportiva în vârstă de 23 de ani susține că i s-a spus că

are „caracteristici” care o împiedică să lupte împotriva femeilor.

Citește și: Hoața care l-a mușcat de ureche pe paznicul unui magazin a primit ce merita

„Am fost adesea intimidată din cauza aspectului meu, iar eu am rezistat și am continuat să lupt în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat”, a declarat sportiva într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la Kooora.

„Astăzi, complotul lor a reușit și, sincer, trăiesc un mare șoc. Am participat la multe turnee și nu a existat nicio problemă, dar când șansele mele au devenit mari de a câștiga medalia de aur, au venit și m-au împiedicat, justificând acest lucru pentru că calificările mele sunt mai mari decât cele ale celorlalte femei”, a declarat Khelif. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„IBA își susține regulile și regulamentele, precum și intimitatea personală și medicală a sportivilor săi, prin urmare, încălcarea criteriilor de eligibilitate nu poate fi împărtășită de IBA”, a transmis forul internațional.

Claudia Nechita a pierdut în fața lui Imane Khelif

Comitetul olimpic din Algeria a precizat că „se va ocupa de sprijinul medical” pentru Khelif și o va ajuta să se pregătească pentru turneul african de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris.

Khelif a obținut argintul la Campionatele Mondiale de anul trecut, după ce a pierdut în fața irlandezei Amy Broadhurst în finala categoriei welter ușor.

Sportiva algeriană a câștigat aurul la Campionatele Africii din anul 2022 și este campioana în exercițiu a Jocurilor Mediteraneene.

Citește și: Un boxer din Marea Britanie a murit subit la vârsta de 19 ani/ Antrenor: ”Cred că a fost cel mai talentat copil pe care l-am văzut venind din Bristol”

India, cu patru medalii de aur, şi China, cu trei, au dominat finalele Campionatelor Mondiale de box feminin, care s-au încheiat duminică la New Delhi. Din cele 12 titluri mondiale, Brazilia, Italia, Maroc, Rusia şi Taiwanul au câştigat câte unul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cele patru sportive din România care au participat la competiţie au ocupat următoarele locuri: Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg)- locul 17, Lăcrămioara Perijoc (54 kg)- locul 17, Claudia Nechita (57 kg)- locul 17, Loredana Marin (60 kg)- locul 9.

Claudia Nechita a întâlnit-o pe Imane Khelif, în fața căreia a pierdut.

Citește și: Veronica s-a stins din viață împreună cu alte 12 studente în urma unui accident de autocar. Încă nu s-a găsit nici un vinovat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si