Doi români, soț și soție au ajuns de la spălători de vase la luxul de a deține un hotel în Italia. Cei doi au plecat în străinătate pentru a strânge bani, însă au primit o oportunitate de a se dezvolta.

Cei doi români s-au simțit străini când s-au întors acasă

"Ideea era să stăm o vreme, să câștigăm cât aveam nevoie la acea vârstă, poate să ne cumpărăm o mașină frumoasă.

Dar când ne-am întors, ne-am dat seama că ne simțeam deja străini și ne-am întors în Friuli, pentru totdeauna”,  au spus cei doi pentru Il sole 24 ore. 

Contractul a fost semnat în decembrie 2020, în plină pandemie, o perioadă destul de grea pentru majoritatea oamenilor.

Contractul a fost semnat în decembrie 2020, în plină pandemie, o perioadă destul de grea pentru majoritatea oamenilor.

[Sursa foto: PixaBay]

Chiar și ca spălători de vase, mă gândeam: într-o zi voi avea propriul meu local”  spune bărbatul. La început ei au găsit un loc de muncă, unde erau muncitori sezonieri, apoi ca angajați permanenți,  'dar am vrut să creștem mai mult”,  mărturisesc ei.

”Am decis să investim în restaurantul Alla Casasola din Maniago, care era închis, pentru a-l relansa”.   „Toată lumea se aștepta ca noi să facem bucătărie tipic românească, dar nouă ne-au plăcut mâncărurile tipice din această zonă, frico, pitina. Ceea ce, la o privire mai atentă, sunt feluri de mâncare care seamănă, începând cu cele cu polenta”,  au mai mărturisit cei doi pentru publicația menționată.

Așa cei doi au ajuns să aibă hotelul mult visat.

Cei doi au reușit în ciuda pandemiei

„Ne-am gândit să cumpărăm localul pe care îl închiriasem, apoi s-a ivit o altă oportunitate, un hotel închis de ani de zile, cu posibilitatea de a îmbina bucătăria cu ospitalitatea”,  au povestit românii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Contractul a fost semnat în decembrie 2020, în plină pandemie, o perioadă destul de grea pentru majoritatea oamenilor.

”Inutil să spun că ne-au făcut nebuni, hotărâți să pariem pe un sector care era probabil printre cele mai penalizate. Am renunțat chiar și la casa noastră și acum iată-ne aici”,  conform Il sole 24 ore.

Citește și: EXCLUSIV: O familie a investit peste 100.000 de euro într-un atelier de jucării/ Matei Grosu: ”Este în egală măsură greu și frumos să faci jucării din lemn lucrate manual”

Hotelul a fost inaugurat în anul 2021, după o renovare în care au fost implicați în lucrări prietenii și rudele cuplului.

Hotelul a fost inaugurat în anul 2021, după o renovare în care au fost implicați în lucrări prietenii și rudele cuplului

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Casa Valcellina din Montereale Valcellina a fost inaugurată la 16 decembrie 2021, după o renovare în care au fost implicați în lucrări prietenii și rudele cuplului.

"Cheia succesului nostru, în opinia noastră, este faptul că am vrut să punem în valoare teritoriul pe care l-am întâlnit, cu identitatea sa. Am mers în permanență în căutarea produselor locale și a unicității lor. Ceea ce descoperim împărtășim cu clientul, îi spunem lucruri care îl fac pe turist să se îndrăgostească și să revină. Cu mâncărurile și vinurile, ajutăm, de asemenea, multe persoane de o anumită vârstă să își amintească amintiri din copilărie: asta ne place să facem", spune cuplul.

Hotelul lor a primit, de asemenea, un premiu din partea Camerei de Comerț din Pordenone și Udine la secțiunea întreprinderilor străine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si