"Acest articol de prost gust şi înşelător nu ar fi trebuit să apară niciodată. Nu corespunde în niciun fel standardelor de jurnalism pe care noi- şi cititorii noştri- le aşteptăm de la un grup ca Funke", a declarat prin intermediul unui comunicat Bianca Pohlmann, unul dintre responsabilii grupului de presă care a publicat materialul fals cu Michael Schumacher.

"Redactorul-şef de la Die Aktuelle, Anne Hoffmann, care asuma responsabilitatea jurnalistică a revistei începând din 2009, este eliberată din funcţie începând de sâmbătă”, a mai precizat Pohlmann, care și-a arătat astfel scuzele cître familia

legendarului pilot german de Formula 1.

Citește și: Michael Schumacher de nerecunoscut după 7 ani de comă. Vezi cum arată fostul pilot

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Publicația a făcut o afirmație falsă, potrivit căreia ar fi obținut un interviu cu Michael Schumacher, primul după ce acesta a suferit un grav traumatism cranian în urma unui accident la schi care a avut loc la sfârșitul anului 2013 în Alpii francezi.

Familia celebrului pilot de formula 1 a anunțat că va da în judecată publicația jurnalistică

Miercuri, revista germană specializată în știri despre vedete și deținută de grupul Funke a publicat un "interviu" cu Michael Schumacher, generat de inteligența artificială.

Articolul includea citate atribuite lui Schumacher care se refereau la viața sa de familie după accident și starea sa de sănătate. După publicarea interviului fals, familia lui Schumacher a anunțat că va depune o plângere împotriva revistei germane.

Citește și: Michael Schumacher împlinește astăzi 53 de ani. Cadoul primit de la fiul său, Mick

Familia lui Michael Schumacher îşi apără intimitatea, deoarece fostul campion, în vârstă de 54 de ani, nu a mai fost văzut în public de la accidentul său.

De atunci, nu a fost furnizată aproape nicio informaţie cu privire la starea sa de sănătate.

Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, cu şapte titluri de campion mondial, la egalitate cu Lewis Hamilton care i-a urmat la Mercedes. Germanul s-a trezit din comă la şase luni după accidentul său. A fost transferat de la clinica unde era internat la un centru de reabilitare din Lausanne, Elveţia, şi apoi la cabana familiei sale din Gland, amenajată pentru a-i oferi îngrijirile necesare. Legenda sportului cu motor se afla încă acolo chiar și atunci când documentarul "Schumacher" a avut premiera pe Netflix în toamna anului 2021, notează jurnaliștii de la Agerpres.

Citește și: Corinna Schumacher vorbește pentru prima oară despre accidentul lui Michael Schumacher


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si