Noor Jehan, un elefant care se afla în captivitate la grădina zoologică Karachi din Pakistan s-a stins din viață la doar 17 ani, în ciuda eforturilor depuse de îngrijitori pentru a-l trata, au transmis oficialii, potrivit Reuters. Moartea animalului readuce în atenție criticile la adresa grădinilor zoologice, cu privire la tratamentul animalelor. Elefantul care se afla în stare foarte gravă, a căzut într-un iaz luna aceasta și nu a putut să se ridice fără ajutor.

„După ce s-a luptat timp de 9 zile, femela elefant a cedat și starea a devenit critică. Ea a stat prea mult timp întinsă pe pământ- o situație care pune în pericol viața elefanților”, a afirmat Four Paws, o organizație internațională pentru protecția animalelor care a consiliat medicii veterinari locali și internaționali cu privire la tratamentul elefantului.

Doliu la grădina zoologică din Pakistan, acolo unde un elefant a murit la vârsta de 17 ani. Cântăreață Cher va participa la "înmormântare"

Citește și: Scene șocante: un bărbat a ținut zeci de animale și păsări fără hrană

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Amir Khalil, un medic veterinaral organizației Four Paws, a afirmat că este  „sfâșietor faptul că a trebuit să moară la doar 17 ani, când ar fi putut avea mulți alți ani”. 

Noor Jehan era un exemplar de elefant african, a cărui durată medie de viață este de 60 până la 70 de ani.

Pakistan are o listă tragică de evenimente petrecute în grădinile zoologice

În ultimii ani, au avut loc mai multe incidente tragice în grădinile zoologice din Pakistan, care au adus critici severe asupra condițiilor de trai ale animalelor. Printre acestea se numără decesul a doi lei care au fost asfixiați în timpul unei încercări de a fi scoși din bârlogul lor cu ajutorul fumului, precum și pierderea mai multor pui de tigru alb.

Citește și: VIDEO- Noi atracții la Zoo Sibiu! Cei patru pui au fost născuți în urmă cu o săptămână

În contextul acestor evenimente, directorul Grădinii Zoologice din Karachi a fost demis luna aceasta, în urma unor plângeri de neglijență. În 2020, un tribunal a ordonat închiderea Grădinii Zoologice din Islamabad, unde era ținut elefantul Kaavan, din cauza condițiilor precare de trai și a îngrijirii inadecvate.

Cântăreață Cher va participa la "înmormântarea" elefantului Noor Jehan 

Cher a ajuns în Pakistan pentru a conduce elefantul Kaavan spre un sanctuar din Cambodgia, după ani de eforturi pentru a-l elibera. Directorul grădinii zoologice din Karachi a fost demis din cauza plângerilor de neglijență față de animale, iar Cher a cerut mutarea elefantului sănătos rămas, Madhubala, într-un loc mai adecvat speciei.

Doliu la grădina zoologică din Pakistan, acolo unde un elefant a murit la vârsta de 17 ani. Cântăreață Cher va participa la "înmormântare"

Citește și: VIDEO. Pantera cu piele de șarpe, virală pe internet. Adevărul despre „cea mai rară specie de feline de pe Pământ”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Grădina zoologică din Karachi ar putea fi închisă definitiv, după critici privind starea animalelor. Four Paws a salutat această propunere, iar Madhubala, elefantul rămas la grădină, a fost descris ca plângând pierderea companionului său de mult timp, Kaavan.

Citește și: Previziune meteo făcută de urșii de la o grădină zoo din Târgu Mureș. Cât de aproape suntem de primăvară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si