Familia unui bărbat din Singapore care urmează să fie spânzurat săptămâna viitoare pentru un kilogram de canabis a solicitat clemență de la autoritățile din orașul-stat și a cerut rejudecarea procesului.

Citește și: Plan diabolic. Ce a pățit deținuta care a plătit alți pușcăriași să-i ucidă părinții și bunicii

Tangaraju Suppiah, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat la moarte în 2018 pentru introducerea ilegală de droguri în Singapore, iar Curtea de Apel i-a menținut sentința care urmează să fie executată miercuri, potrivit Al Jazeera.

Citește și: VIDEO- Noi reguli pentru elevi: Fără telefoane la ore și fără să fumeze la școală

„Nu cred că fratele meu a avut un proces echitabil... Am încredere că președintele ne va citi toate petițiile”, a declarat sora condamnatului, Leelavathy Suppiah, la o conferință de presă.

Tangaraju Suppiah a fost condamnat la moarte în 2018

Sora lui Tangaraju Suppiah 

Apel la președintele din Singapore

Singapore urmează să reia miercuri execuțiile pentru prima dată în șase luni, informează sursa citată. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cetăţeanul singaporez Tangaraju Suppiah a fost condamnat la moarte în 2018 pentru încurajarea tentativei de trafic a mai mult de un kilogram (1.017,9 grame) de canabis.

Un judecător a constatat că folosea un număr de telefon cu care comunica cu traficanții care încercau să introducă ilegal droguri în Singapore.

Tangaraju Suppiah a fost condamnat la moarte în 2018

Tangaraju Suppiah a fost condamnat la moarte în 2018

[Sursa foto: Twitter]

Familia bărbatului solicită clemență de la șeful statului din Singapore. „Încă

de tânăr, a fost amabil și apreciat de toată lumea și nu a făcut niciodată nimic rău cuiva... a sacrificat totul pentru a-și ajuta familia”, a declarat sora bărbatului, izbucnind în lacrimi.

Kilogramul de canabis traficat reprezintă de două ori cantitatea minimă care merită condamnarea la moarte în conformitate cu legile dure asupra drogurilor din orașul-stat.

În multe părți ale lumii- inclusiv în Thailanda vecină- canabisul a fost dezincriminat, iar grupurile de drepturi au făcut presiuni crescânde asupra Singapore pentru a aboli pedeapsa capitală.

Centrul financiar asiatic are unele dintre cele mai dure legi anti-droguri din lume și insistă că pedeapsa cu moartea rămâne un mijloc eficient de descurajare împotriva traficului.

Protest în Singapore, împotriva condamnării la moarte pentru canabis

Protest în Singapore, împotriva condamnării la moarte pentru canabis

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si