Îngrijirea corectă a dinților începe încă din primii ani de viață. Nu e de mirare că în cabinetul stomatologi c îl întâlnim pe Filip, un băiețel de numai 6 ani, care poate fi un exemplu demn de urmat.

Citește și: VIDEO- Românii sunt codași la spălatul pe dinți și la vizitele la stomatolog

Filip a învățat de la părinții lui și de la medicul dentist, că nu este suficient să te speli pe dinți de două ori pe zi.

Îngrijirea zilnică este mult mai complexă, iar puștiul vine frecvent la igienizare.

Citește și: EXCLUSIV: Ce trebuie să facem pentru a avea o dantură perfectă: ”Un rol cheie in menținerea sănătății organismului nostru îl reprezintă igiena orală”

Cezar Sindilă, medic stomatolog: ”Ne dăm seama că trebuie să mergem la detartraj în momentul în care observăm anumite pete pe dinți, avem gingii inflamate, observăm că avem sângerări.”

Cum menținem o igienă orală ideală

Procedura este una complementară și se realizează exclusiv în cabinetul stomatologului. Însă există nenumărate alte variante la care putem apela singuri, acasă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: Stomatologul fals, care ar fi operat-o pe fosta Miss România 2019, a fost prins în București

Cezar Sindilă, medic stomatolog: ”În momentul în care periem dinții, noi periem 60-70% din suprafața dinților, pentru restul, pentru suprafețele dintre dinți, va trebui să folosim o ață dentară.”

Ața dentară este un accesoriu indispensabil ce poate fi utilizat chiar și de mai multe ori pe zi, după fiecare spălare.

Însă pentru că pe piață există mai multe tipuri, varianta potrivită fiecăruia se alege la recomandarea specialistului.

Cezar Sindilă, medic stomatolog: ”Putem vorbi de ața dentară clasică care este într-o rolă, putem vorbi de una ca niște șireturi, pe diverse grosimi, pe diverse dimensiuni, indicat este în funcție de nivelul gingiei, în funcție de afecțiunile pe care le are gingia noastră.”

La fel ca ața dentară, apa de gură poate face minuni în îngrijirea zilnică a dinților.

Cezar Sindilă, medic stomatolog: ”Este indicat s-o folosim după fiecare periaj, asta pentru că apa de gură împiedică înmulțirea bacteriilor rele din cavitatea orală.”

Măsurile suplimentare de îngrijire orală nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, căci în caz contrar, riscul afecțiunilor este foarte mare iar deteriorarea danturii poate ajunge până la pierderea dinților naturali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si