David Popovici, campion european şi mondial, a donat medalia de aur pe care a obţinut-o la Campionatele Mondiale de la Budapesta, în proba de 200 m liber masculin, pentru copiii români bolnavi de cancer.

Medalia va fi transformată în 100 de fundițe de aur

”Povestea mea cu înotul a început la patru ani, când ai mei au luat decizia de a mă aduce la bazin.

M-am îndrăgostit instant de apă și de-a lungul anilor am ales să-l practic de performanță. Mi-am dorit foarte mult să ajung campion mondial, iar acum, am puterea să-i inspir pe alții. Am ales să ofer medalia cu care am ieșit campion mondial, deși are o semnificație foarte importantă pentru mine, știu că poate însemna mult mai mult pentru mulți și că poate inspira multă speranță”, a spus David Popovici într-un videoclip al programului.

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Povestea lui Hasbulla Magomedov, băiatul de 20 de ani, care arată ca un copil de 5 ani. Ce îl face să arate așa

Medalia donată de multiplul campion a fost topită şi va fi transformată în 100 de fundiţe de aur, simbol al luptei împotriva cancerului, și vor fi oferite copiilor care se luptă cu această boală.

”Am ales să mă alătur programului Speranța nu moare de Cancer donând medalia de aur câștigată la Campionatul Mondial din 2022.

Gestul este unul de speranță pentru copiii care luptă cu această boală nemiloasă. Astfel programe au nevoie de ajutor pentru a ajunge acolo unde nevoie de el”, a mai spus campionul.

David Popovici - sportiv

David Popovici - sportiv

[Sursa foto: David Popovici - Facebook]

”Dincolo de medaliile și titlurile obținute, sunt perfect conștient că cel mai important campionat este campionatul vieții: sănătatea. Și aici, ca și în plan sportiv, mă implic cu tot sufletul mai ales când vine vorba de copiii bolnavi de cancer. Campionii nu se găsesc doar în sălile de sport sau în bazinele de înot, ci și în clinicile și cabinetele de oncologie unde trofeul suprem este șansa la viață. Și cum fiecare campionat are nevoie de susținători activi, vă invit ca printr-un simplu share să faceți cunoscut acest program gratuit”, a fost descrierea videoclipului postat pe pagina sa de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si