Ministerul Sănătății analizează introducerea interdicției de vânzare a alcoolului puternic între orele 20.00 și 11.00. Mai mult, ia în considerare noi măsuri pentru a combate răspândirea băuturilor alcoolice tari în Rusia. Printre acestea se numără interzicerea vânzărilor de la ora 20.00 la 11.00, creșterea vârstei de vânzare la 21 de ani și altele, potrivit Kommersant.

Măsurile pe care Ministerul Sănătății din Rusia le are în vedere

Măsurile avute în vedere sunt enumerate în rezultatele Ministerului Sănătății din 2022. Documentul a fost studiat de RIA Novosti. Rusia și-a depășit obiectivele privind vânzările cu amănuntul de alcool și țigări. În 2022, vânzările de alcool pe cap de locuitor, în litri de etanol, au fost de 6,44 față de o țintă de 6,22.

În 2022, vânzările de alcool pe cap de locuitor, în litri de etanol, au fost de 6,44 față de o țintă de 6,22.

În 2022, vânzările de alcool pe cap de locuitor, în litri de etanol, au fost de 6,44 față de o țintă de 6,22.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: A băut alături de o străină care l-a lăsat mai sărac cu 950 de euro

Așadar, Ministerul Sănătății are în vedere interzicerea vânzării de alcool puternic între orele 20:00 și 23:00, transferarea către municipalități a dreptului de a impune restricții privind vânzarea de alcool în weekenduri și de sărbători, creșterea vârstei minime pentru vânzarea de alcool puternic (17,5 grade) la 21 de ani, interzicerea publicității pentru alcool tare; interzicerea afișării mărcilor comerciale în operele audiovizuale nou create (videoclipuri muzicale, seriale TV, filme, bloguri video, piese muzicale, podcasturi).

La sfârșitul anului 2022, Ministerul Sănătății  a raportat o creștere de 7% a dependenței de alcool a populației rurale. De asemenea, ministerul a înregistrat o creștere a numărului de decese cauzate de alcool. Cu toate acestea, consumul de alcool a scăzut cu 40% din 2008. În octombrie, președintele Vladimir Putin a numit problema alcoolismului ca fiind rezolvabilă. În opinia sa, nivelul ridicat al consumului este legat de "lipsa de dezvoltare a infrastructurii sociale".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si