Câte zile libere vor avea românii în luna iunie 2023. În luna iunie, românii vor avea parte de mai multe zile libere. Iată care sunt acestea!

Câte zile libere vor avea românii în luna iunie 2023?

Câte zile libere vor avea românii în luna iunie 2023. Calendarul complet

Câte zile libere vor avea românii în luna iunie 2023. Calendarul complet

Ziua de 4 iunie va fi considerată liberă, cu ocazia sărbătorii de Rusalii. De asemenea, 5 iunie este a doua zi de Rusalii.

Aceasta va fi liberă și ea. 

Citește și: 1 iunie 2023, zi liberă. Minivacanță pentru angajați și elevi! Câte zile libere vor avea la începutul lunii iunie?

Data de 4 iunie va pica duminică, iar 5 iunie pică luni. Până la Rusalii, românii se vor bucura de o zi liberă în timpul săptămânii, adică pe 1 iunie, de Ziua Copilului, care pică joi.

Zile libere până la sfârșitul anului 2023

Câte zile libere vor avea românii în luna iunie 2023. Calendarul complet

Câte zile libere vor avea românii în luna iunie 2023. Calendarul complet

Mai (Ziua Muncii) – luni (minivacanță de 3 zile, sâmbătă-luni, 29 aprilie-1 Mai)

1 iunie (Ziua Copilului) – joi

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)

15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)

30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi

Citește și: 2 iunie 2023, zi liberă doar pentru acești angajați: Cine nu merge la muncă?

1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)

25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

În acest an, cei care lucrează la stat vor avea în plus, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august libere, cu scopul de a crea punţi între zilele deja libere şi weekenduri.

Pentru recuperarea acestor zile, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie, 30 iunie, respectiv 31 august 2023, a stabilit Executivul.

Citește și: Zile libere 2023. Când va fi următoarea minivacanță? Angajații care vor avea cinci zile libere!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si