O femeie a decis să-și lase toată averea unui bărbat care îi fusese elev. Omului nu i-a venit să creadă  când a fost informat de bancă.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în urmă cu 47 de ani. Între ei s-a format o legătură specială care a durat toată viața. Profesoara de școală primară, Maria Pettirossi, l-a întâlnit pentru prima dată pe Andrea Arrighetti la Institutul Fratti din Sesto Fiorentino (Florența), care astăzi nu mai există.

Era anul 1976, iar el îi era elev.

Citește și: Test IQ. Poți să găsești doi melci în imagine în 90 de secunde? Doar cei mai inteligenți oameni reușesc

Timpul a trecut, iar legătura dintre cei doi s-a consolidat. Ei au format o puternică legătură de prietenie, care a durat aproape o jumătate de secol. Atât de specială, încât profesoara, înainte de a muri, a decis să lase moștenirea sa elevului său preferat. După cum a relatat La Nazione, Andrea Arrighetti, acum în vârstă de 54 de ani, a povestit această frumoasă poveste de afecțiune și generozitate.

Cum a reacționat bărbatul

Bărbatul, care în prezent are 54 de ani, a rămas profund uimit. El a fost elevul preferat al profesoarei și astfel a avut de câștigat.

„A fost întotdeauna o relație bună. Am uitat totul despre profesori”, spune

fostul elev.

Citește și: Bunica tatuată pe 90% din corp a dezvăluit cum arăta înainte să cheltuie 40.000 euro pe transformarea-șoc

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Pe ea nu, o vedeam un pic ca pe o a doua mamă. Eram un copil destul de tulburat pe atunci, i-am dat bătăi de cap. Poate de aceea m-a luat la inimă. Dar nu credeam că îmi va lăsa moștenire”. El continuă: “Părinții mei aveau un magazin de mercerie, de Crăciun îi dădeam profesoarei Maria clasica agendă cu calendar. Vara, îi trimiteam câte o carte poștală din stațiunea de vacanță, iar aceste mici gânduri au continuat și după terminarea școlii primare”, a povestit el, potrivit Știri Diaspora.

Bărbatul și Maria au continuat prietenia și după ce școala s-a terminat. Ei au vorbit și s-au ajutat chiar mulți ani mai târziu, când profesoara s-a pensionat și s-a mutat între Sarzana și Trebiano d”Arcola (La Spezia), orașul ei natal.

„Sunt pasionat de ciclism, iar părinții mei aveau o casă în Marina di Massa, așa că, atunci când puteam, făceam mereu un ocol pentru a merge să o salut”, a explicat Arrighetti, “iar relația s-a consolidat de-a lungul anilor. Când m-am căsătorit, în urmă cu douăzeci de ani, am invitat-o la nuntă, dar nu a putut participa, iar când s-au născut copiii mei mi-a trimis o telegramă cu urări”.

De-a lungul anilor, Maria Pettirossi i-a repetat mereu fostului său elev că “atunci când va muri va avea un gând pentru mine, bineînțeles că eu credeam că glumește, era foarte bătrână… dar când a auzit că m-am mutat, mi-a cerut informații detaliate.

Atunci am avut îndoiala că ea vorbea serios”, a continuat fostul elev.

Maria a murit la 92 de ani, în luna noiembrie a anului 2022, din cauza complicații cauzate de Covid.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: O nuntă s-a transformat în înmormântare. „Vor fi îngropate împreună"

„Ultima dată o întâlnisem în aprilie. Și după o legătură de aproape 50 de ani, nu puteam să lipsesc de la înmormântare. Cu acea ocazie, îngrijitoarea mi-a spus că vom ține legătura în curând. Mi-am dat seama că profesoara nu glumise”.

De curând, fostul elev a fost sunat de un reprezentant al unei bănci din Sarzana: „M-au sunat cu vestea moștenirii, o sumă mare, Maria avea o poliță de asigurare de viață și mi-a făcut-o mie. Chiar și angajatul băncii a fost uimit”, a adăugat bărbatul, încă neîncrezător: „Așa că m-am urcat în mașină în direcția Liguria, spre cimitirul unde se odihnește. Pentru a-i mulțumi”.

Citește și: Cea mai bună metodă de a-ți controla emoțiile! Specialiștii vin cu sfaturi prețioase pentru depășirea problemelor din viața ta: "Toți avem o traumă"| EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si