Agenția de optimizare SEO iAgency, una dintre primele din România și printre cele mai performante și căutate, cu sute de clienți naționali și internaționali din domeniul medical, HoReCa, auto, educațional, financiar, turistic, juridic etc., explică principalele cauze ale volatilității. Este vorba, în primul rând, despre update-urile de algoritm (cel mai mare motor de căutare practică 350-400 de actualizări pe an, cele mai multe minore, însă unele majore), care pot schimba decisiv pozițiile, numărul de click-uri, afișările și alți metrici importanți.

Citește și: VIDEO- Noua modă: Piese vestimentare cu modele printate 3D

În al doilea rând, poate avea un rol decisiv și testarea ratei de click (CTR), mai precis procentul celor care intră pe un link, raportat la numărul total al celor care îl văd. Google testează CTR-ul paginilor cu modificări recente, pe care le urcă artificial în poziții și fie le păstrează acolo, fie le coboară drastic, în funcție de respectivul procentaj.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, volatilitatea se poate "produce" și atunci când Google realizează că a comis o eroare în ceea ce privește depistarea intenției de căutare a utilizatorilor, pe care o îndreaptă. Spre exemplu, cei care caută "cele mai bune telefoane" au o intenție comercială (vor să trieze opțiunile înainte de a face o achiziție), în timp ce căutarea ''televizor Samsung UHD 4K" trădează o intenție tranzacțională (utilizatorul s-a hotărât și vrea să comande un anume produs online).

Astfel, dacă în cadrul optimizării SEO este folosit cel dintâi keyword (long tail) pentru o pagină de produs (în loc de una de blog, informațională, spre exemplu), aceasta va fi depunctată (și vice versa).

seo

Optimizare SEO

Citește și: VIDEO- Ecranele și folosirea gadget-urilor în exces pot fi responsabile de durerile de cap la copii

Pentru specialiștii veritabili în optimizare SEO, volatilitatea nu este sub nicio formă o necunoscută, mai ales că există numeroase tool-uri pentru cuantificarea efectelor sale (în special Volatility Sensor de la SEMrush), însă adevărata "provocare" intervine în momentul în care trebuie să explice schimbările pe înțelesul clienților. Din fericire, există cel puțin 4 măsuri care pun un site "la adăpost" în fața pierderilor foarte mari de poziții într-un timp scurt: un conținut adaptat intenției de căutare; evitarea cuvintelor cheie cu intenții multiple de căutare (ale căror rezultate cuprind atât pagini de produs/servicii, cât și informative etc.); construirea unui brand solid, la propriu și la figurat (a cărui autoritate să nu poată fi "clătinată" nici măcar de update-urile masive de algoritmi); respectiv reacția rapidă în momentul unei "prăbușiri" (efectuarea unor schimbări în consecință, pentru revenirea sau chiar îmbunătățirea pozițiilor, în funcție de noile criterii prioritizate de Google).

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În concluzie, atât timp cât optimizarea SEO este folosită pentru a construi un brand autoritar, cu o strategie consecventă și utilizând keyword-uri relevante, ce e... volatilitate ca volatilitatea trece! Iar clienții pot avea încredere că experții în care și-au pus bazele își vor respecta misiunea, în ciuda "obstacolelor" de pe traseu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si