Adepții teoriilor privind "călătoria în timp" au lansat pe internet fotografiile cu "astronautul" misterios sculptat în biserica medievală din Spania, susținând că este opera unui vizionar sau unui om întors din viitor.

Citește și: Un călugăr budist, în lacrimi în fața icoanei Maicii Domnului dintr-o biserică din România. „Emană o energie divină”

„Astronaut la Catedrala Salamanca: Această statuie este dovada absolută a călătoriei în timp”, a scris un utilizator de Twitter, potrivit Daily Star.

Sculptura cu astronaut pe Catedrala din Salamanca

Sculptura cu astronaut pe Catedrala din Salamanca

[Sursa foto: Instagram]

Catedrala Salamanca din Spania este formată din două biserici, dintre care cea mai veche datează încă din secolele al XII-lea și al XIII-lea, în timp ce partea mai nouă a fost construită în secolul al XVI-lea.

Catedrala nouă din Salamanca

Care e explicația astronautului de pe catedrala din Salamanca

Lăcașul de cult uluitor este unul dintre cele mai populare din regiunea Salamanca, nu numai pentru istoria impresionantă și arhitectura sa uluitoare, ci și pentru un fenomen ciudat – un cosmonaut cu o cască și cizme spațiale, alimentând teoriile conspirației.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cât de mult adevăr se află în ipoteza că statuia de pe peretele exterior al catedralei ar putea fi dovada existenței călătoriei în timp?

Citește și: Misterul „navei fantomă”: a fost găsită în larg cu tot echipajul mort! Ultimul SOS trimis este înfricoșător

Potrivit sursei citate, există de fapt o explicație simplă pentru acest fenomen aparent misterios.

Astronautul se află deasupra intrării din Catedrala nouă din Salamanca

Astronautul este o adăugire recentă la clădirea antică- el a fost sculptat în peretele exterior în  anul 1992, când biserica a suferit lucrări ample de restaurare în 1992.

Cosmonautul viitorului estee opera artistului Jeronimo Garcia, care a decis să adauge câteva accente moderne structurii, inclusiv acest pasager al unei nave cosmice.

Alte opera interesante ale lui Jeronimo Garcia, pe lângă astronautul de la Salamanca:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si