Lumea sportului este îndoliată. Recent, campionul ucrainean la kickboxing, Marius Bordusy, a pierdut lupta cu viața pe 11 iunie. Vestea morții acestuia este și mai dureroasă, după ce în perioada aprilie-mai, Ucraina a pierdut mai mulți campioni sportivi.

Kickboxing-ul își pierde un campion

Maxim Bordusy, fost campion la kickboxing, a murit la 11 iunie, în lupta pentru țara sa, la Zaporojie.

Tânărul avea 22 de ani și a luptat pentru Ucraina din prima zi a războiului. Acesta a luptat în mai multe orașe din Ucraina, în mai multe divizii. La cererea sa, tânărul a fost mutat în divizia de apărare din zona Zaporojie, unde a purtat ultimele lupte pentru țara sa.

Citește și: Război în Ucraina: Putin susține că armata rusă respinge toate atacurile ucrainene. Reacția Kievului

Campionii crainei mor în războiul împotriva Rusiei

Lumea kickboxing-ului ucrainean este în doliu din luna aprilie a acestui an. Vitali Merinov, campion kickboxing de patru ori, a murit în noaptea de 1 aprilie în lupta pentru apărarea țării sale.

La fel ca Maxim Bordusy, acesta s-a înrolat în armata ucraineană de la începutul invaziei Rusiei. Deși a suferit mai multe răni în timpul războiului, acesta s-a întors mereu pe front pentru a își apăra țara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ucraina își pierde campionii sportivi. Marius Bordusy, campion la kickboxing, și-a pierdut viața în războiul împotriva Rusiei

Ucraina își pierde campionii sportivi. Marius Bordusy, campion la kickboxing, și-a pierdut viața în războiul împotriva Rusiei

Citește și: Vladimir Putin vrea să acapareze noi teritorii în Ucraina

Alexandr Onișcenko a fost campion la box. La fel ca în cazul colegilor săi, acesta și-a pierdut viața în războiul împotriva Rusiei, apărăndu-și țara. Tânărul în vârstă de 30 de ani a murit pe data de 24 mai, în lupta din Bahmut, Donețk.

Ucraina se luptă cu Rusia de 482 de zile

Războiul dintre Rusia și Ucraina durează de 482 de zile. Luptele se desfășoară în mai multe zone din Ucraina, iar mai multe surse confirmă că peste 250 de oameni din lumea sportului ucrainean și-au pierdut viața.

În semn de recunoștină, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a publicat pe pagina personală o petiție prin care dorește să îi ofere lui Marius Bordusy titlul de erou.

Citește și: Rusia „are nevoie” de 2-3 milioane de soldați chinezi pentru a lupta în Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si