Sunt lupte tot mai intense în Ucraina, iar informaţiile care vin de acolo sunt extrem de puţine. Conducerea ucraineană vrea să păstreze secretul operațiunilor pentru a putea surprinde pe picior greşit armata Moscovei. Imaginile care ajung, totuşi, pe reţelele de socializare arată lupte desprinse parcă din filme.

Lupte crâncene în Ucraina: Peste 1.000 de soldați ruși au fost eliminați

Luptătorii de elită ai Ucrainei au ajuns în tranşeele inamicilor, pe care îi elimină unul câte unul. Potrivit unor servicii de informaţii, Moscova ar fi retras trupe din Herson pentru a întări linia frontului din Zaporijia, acolo unde pare că Ucraina s-a decis să înainteze.

Citește și: Ucraina își pierde campionii sportivi. Marius Bordusy, campion la kickboxing, și-a pierdut viața în războiul împotriva Rusiei

Munca ucrainenilor este una extrem de dificilă, pentru că ruşii au împânzit câmpul de mine antitanc şi antipersonal. Uneori, soldaţii Kievului sunt nevoiţi să recurgă la metode arhaice pentru a le dezactiva.

Citește și: Un submarin care duce turişti să viziteze epava Titanicului a fost dat dispărut

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aseară, comandantul armatei Ucrainei a postat imagini cu el pe front, în care se vede cum dă indicaţii comandanţilor în ceea ce pare a fi asaltul final asupra liniilor ruseşti de apărare.

Citește și: Vladimir Putin vrea să acapareze noi teritorii în Ucraina

Forța artileriei ucrainene: Pilonul de susținere în lupta pentru avansarea infanteriștilor

Valeri Zalujnîi nu a precizat exact locul în care s-a deplasat, însă a scris că operaţiunea continuă conform planului. Este pentru prima dată când generalul Zalujnîi a ajuns pe linia frontului.

Citește și: Rusia „are nevoie” de 2-3 milioane de soldați chinezi pentru a lupta în Ucraina

În spatele primei linii, artileria ucraineană nu are parte de pauze. Soldaţii trebuie să îşi acopere infanteriştii care trebuie să spargă frontul pentru a înainta.

Pe de altă parte, Moscova are informaţii că urmează un asalt asupra Crimeei şi avertizează Ucraina să nu folosească arme occidentale în peninsulă.

Citește și: VIDEO- Primele patru orașe recucerite de Ucraina de la Rusia în contraofensiva care-l sperie pe Putin- HARTA

Oficialul rus se referă la rachetele britanice Storm Shadow, care fac ravagii acum pe front şi lansatoarele americane Himars, care au fost folosite cu succes în eliberarea Hersonului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si