Paul este un elev de 13 ani, din Iași, cu o situație financiară precară. La vârsta lui poartă în spate greutățile unui adult. Paul își dorea cu disperare o vacă și o fântână.

Minorul lucrează cu ziua prin sat pentru ca mama lui și cei șase frați să aibă ce mânca. Românii nu au rămas indiferenți la strigătul lui de ajutor, astfel că a primit în dar o vacă și o fântână.

Paul este unul dintre sutele de mii de copii ai României cu care viața a fost nedreaptă și care la doar câțiva anișori a luat pe umerii săi greutățile cu care se confruntă familia sa.

Citește și: VIDEO- ”Uraganița” se lansează în muzică. Tzancă Uraganu, prima piesă alături de Anays

Băiatul face parte dintr-o familie greu încercată. Sunt șapte copii crescuți de o mamă singură, care face tot posibilul să le fie bine. Cele opt persoane trăiesc doar din alocații și din ce mai muncesc pe la vecini.

Paul lucrează pe unde apucă și primește în schimb bani, mâncare sau animale. În urmă cu doar câteva săptămâni Paul a impresionat o țară întreagă atunci când, cu ochii plini de lacrimi, care îi curgeau șiroaie pe obraji și-a exprimat cea mai mare dorință a sa. În timp ce alți copii de vârsta lui își doresc telefoane de ultimă generație, jocuri și alte gadgeturi, cea mai mare dorință a lui Paul era să aibă o vacă și o fântână.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Vreau să am o vacă și o fântână (…) Fântâna ca să nu mai aduc apă că e departe și vacă ca să am și eu să beau lapte”, a spus Paul cu ochii în lacrimi.

Mama lui Paul este și mamă și tată pentru cei șapte copii

Paul încearcă să-și ajute mama cu tot ce poate. Întrebat cum ar arăta cea mai frumoasă zi din viața lui Paul a răspuns: „Frumoasă… să mă joc, să nu mai stau cu griji.”

Citește și: Tzancă Uraganu, gest impresionant pentru un copil sărac care își dorea doar o vacă și o fântână

„Am avut o viață grea, dar mereu am încercat să le ofer o viață bună. Nu am reușit, însă am avut grijă de ei așa cum am putut. Au fost prioritatea mea. Tatăl lor ne fugărea și în plină iarnă de acasă și dormeam în coteț la porci sau prin odăile părăsite de prin sat. A fost cumplit. Înghețam de frig și mă dezbrăcam ca să îi învelesc pe ei. Mă bătea până mă învinețea. Am ales să plec în urmă cu 3 ani. Am luat copiii și o pungă de haine și nu știam unde voi ajunge. Am căutat o casă, unde să pot sta și să muncesc să plătesc o chirie. Am găsit prin preot această locuință, unde stau acum. Încercam să ne menajăm așa cum am știut.

Mă ajutau și cei mai mari și ne îngrădeam. Acum, ni s-a îndeplinit cel mai mare vis. Am primit o văcuță și o fântână. Era greu înainte, dar nu ne plângeam. Mulțumeam zilnic că avem unde pune capul pe pernă și nu ne dă nimeni afară pe vânt, pe ploaie și pe ninsoare. Căram apă cu bidoanele de la pod. Ni se făceau urme în palme și făceam opriri bune. O zi ne-o alocam doar pentru a aduce apă. Iar copilașii mereu îmi cereau lapte. N-aveam bani să le cumpăr și rămâneau cu dorința de a mânca. Iar Paulică mi-a tot spus: «Oare cum să facem, mamă, să avem o vacă?». Eu îi explicam că nu ne permitem să cumpărăm una. Uite că Dumnezeu a avut grijă de noi”, a declarat mama lui Paul, potrivit bzi.

Până să primească o fântână, Paul căra zeci de litri de apă în fiecare zi. Fântâna de unde lua apă se afla foarte departe de casă și folosea un cărucior pe care l-a găsit la gunoi și pe care l-a recondiționat cum a putut el mai bine. De acum, însă, micuțul a scăpat de această grijă, iar dorința lui cea mai mare este acum să învețe și să aibă o meserie cu care să își câștige existența și să nu mai ducă grija zilei de mâine.

Deși Paul nu a vrut să spună, mama lui a dezvăluit că micuțul își dorește un telefon cu ajutorul căruia să descopere cât mai multe lucruri de pe internet.

„El și-ar dori și un telefon, dar nu e o prioritate pentru el. Mai vede pe la alții și el asociază cu școala. Ar vrea să caute pe internet și să afle cât mai mult. Însă înțelege că nu se poate și se bucură zilnic, mulțumind tuturor pentru viața pe care o are. Nu e lux, trăim într-o odaie, dar fac curat și aerisesc mereu. Suntem cu văcuța și câteva găini prin curte, bucurându-ne de un copac și de noi, ca și familie. El vrea să învețe să ajungă un om mare. A zis că vrea să demonstreze că se poate să ai o meserie bună și fără a avea mulți bani. Să-l ajute Dumnezeu. El este ambițios”, a spus mama lui Paul.

Tzancă Uraganu este duhul din lampă pentru Paul Damian

Artistul nu a rămas indiferent la dorințele puștiului, astfel că s-a mobilizat. „Mă bucur din suflet că am putut să-i iau lui Paul Damian băiatul cu văcuța, ce mi-a cerut el personal!!! Ajutați cat puteți! Pentru că așa îl găsiți pe Dumnezeu!!!!!!!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻”, a zis lăutarul, pe pagina lui oficială de Facebook.

uraganu

Tzancă Uraganu nu a rămas indiferent la necazul lui Paul.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: VIDEO |Ce a pățit Ciprian Pian în spatele gratiilor: „Omul e făcut să îndure!”

Manelistul va pleca încărcat de daruri spre casa lui Paul din Iași. „Dragii mei prieteni fac acest video pentru Paul Damian...în legătură cu situația lui. Știți că și-a dorit o fântână și o văcuță...am încercat să dau de el și deja are aceste lucruri. Chiar eu am vrut să-l ajut. L-am întrebat ce-și dorește acum și mi-a zis o bicicletă. I-am luat o trotinetă electrică, un telefon, o cartelă și azi mi-a mai dat un mesaj. I-am luat și un televizor. Ce vreau să spun este că nu este o laudă pentru că nu mă laud cu așa ceva în viața mea. Vreau să îndrept și pe alții să ajute cât poate. Nici eu nu pot să ajut pe toată lumea, dar acest băiat m-a impresionat foarte rău. Îi fac o mică poftă, așa am simțit eu nevoia. Vă dau numărul lui de telefon să-l contactați! Vă pup și Paul astea vor ajunge la tine în cel mai scurt timp!”, a afirmat Tzancă Uraganu.

La secțiunea de comentarii o femeie i-a scris lui Tzancă Uraganu: „Bună seara, domnule Tzancă! Îmi cer iertare dacă deranjez am 4 copii dintre care un bebeluș de 6 luni sunt amărâtă am și eu nevoie de o mână de ajutor cu niște hăinuțe pentru copii, alimente, pamperși bebelușului sau un bănuț. Cu ce puteți dvs desigur. O seara binecuvântată 🙏 și Respect puțini maneliști ca Dumnezeu care să ajute!”.

Manelistul i-a sărit imediat în ajutor și a întrebat-o de unde este, pe semne că nu va rămâne indiferent nici acestui caz.

Citește și: Așa arată Alina Marymar, iubita lui Tzancă Uraganu, pe ultima sută de metri cu sarcina! Chiar și Andra Volos a reacționat când a văzut imaginea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si