Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis, miercuri, 5 iulie. Documentul care conține ultimele dorințe ale fostului premier și fondator al Forza Italia, păstrat de notarul Arrigo Roveda, a fost citit în fața a doi martori, avocații Luca Fossati  și Carlo Rimini.

Ce va primi partenera lui Silvio Berlusconi?

Copiii Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi au fost, de asemenea, informați despre conținutul testamentului.

Cu toate acestea, niciunul dintre cei cinci moștenitori nu a fost văzut intrând în biroul notarial din Milano. Este posibil, așadar, ca acestea să fi fost conectați de la distanță în timpul citirii testamentului, scrie  ilsole24ore.

Au ieșit la iveală doar câteva detalii despre ce i-a lăsat partenerei sale Marta Fascina. Cel mai probabil, aceasta va primi o parte din bani (câteva zeci de milioane de euro) și va avea o "opțiune" asupra Vilei San Martino, locuită de Berlusconi din 1974. În interiorul reședinței se află tablouri și medalioane care înfățișează personalități din familia Giulini (inclusiv istoricul Giorgio Giulini) și din familia Casati.  

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis, miercuri, 5 iulie.

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis, miercuri, 5 iulie.

[Sursa foto: Silvio Berlusconi - Facebook]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Notarul nu a făcut nici o declarație, limitându-se să le răspundă reporterilor înghesuiți în fața blocului din via Pagano: „Degeaba stau aici, nu pot spune nimic, nici azi nu veți afla nimic de la mine nici mâine sau vreodată”.

Fostul premier a murit din cauza problemelor grave de sănătate

"Cavaliere", așa cum a fost supranumit Silvio Berlusconi, a fost de patru ori prim-ministru.

Acesta s-a stins din viață, pe 12 iunie, la vârsta de 86 de ani. El era internat la spitalul San Raffaele din Milano.  

Pentru Berlusconi a fost a mia spitalizare într-un timp scurt, după cea care a durat 45 de zile între aprilie și mai. Cu acea ocazie, medicul șef Alberto Zangrillo, medicul personal și prietenul lui Berlusconi, raportase că liderul Forza Italia suferea de ceva timp de leucemie mielomonocitară cronică.

"Cavaliere", așa cum a fost supranumit Silvio Berlusconi, a fost de patru ori prim-ministru.

"Cavaliere", așa cum a fost supranumit Silvio Berlusconi, a fost de patru ori prim-ministru.

[Sursa foto: Silvio Berlusconi - Facebook]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Anterior, Berlusconi fusese spitalizat câteva zile în ianuarie 2022 pentru verificări, după ce contractase o infecție urinară. În 2020, el fusese lovit de Covid și a fost, de asemenea, spitalizat câteva zile cu această ocazie. Născut în 1936, Berlusconi își revenise însă. 'În primele zile de spitalizare m-am temut pentru viața mea, asta da. A fost o încercare dificilă, slavă Domnului și medicilor de la San Raffaele, am depășit ceea ce consider a fi poate cea mai periculoasă încercare din viața mea', declarase liderul Forza Italia la ieșirea din spital, după ce a fost negativ.



Dar starea sa de sănătate, deja din ultimii ani, nu era cea mai bună. În 2016, fostul premier fusese supus unei operații pe cord deschis. Nu a existat vreo comunicare oficială nici măcar de la Fininvest, cetatea imperiului lui Berlusconi. „Nu știu nimic", a spus  Fedele Confalonieri jurnaliştilor care i-au cerut detalii despre moştenirea de sub sediul Mfe-Mediaset, a cărei cotă la Bursă este în creștere, la fel ca și Mondadori. În joc este o moștenire estimată la peste trei miliarde de euro din cluburi de fotbal(inclusiv fechipa din Monza), vile, imobile, lichidități și opere de artă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si