Rezultate repartizarea computerizată 2023: Listele pentru Admitere Liceu 2023 au fost publicate pe Edu.ro
Rezultatele la Admitere Liceu 2023 au fost publicate pe Edu.ro. Ce trebuie să facă elevii care nu au fost repartizați în prima etapă a admiterii la liceu?
Rezultate Admitere Liceu 2023. Listele pentru repartizarea computerizată la liceu 2023 au fost publicate pe admitere.edu.ro pe data de 19 iulie 2023.
UPDATE: Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate aici admitere.edu.ro/RapoarteCautare.aspx. Pentru a verifica la ce liceu ai intrat, trebuie să introduci pe acest site codul primit la prima probă a examenul de Evaluare Națională.
UPDATE: În scurt timp, pe admitere.edu.ro 2023, se vor publica rezultatele repartizării computerizate.
Elevii care au terminat clasa a VIII-a și au completat fișele de înscriere cu opțiunile dorite urmează să afle rezultatele repartizărilor la liceu 2023. Fișele au fost completate în zilele de 6-7 iulie și 10-17 iulie. Opțiunile au fost completate în ordinea preferințelor elevilor, pentru o șansă în plus la intrarea în liceul dorit.
Un număr mic de opțiuni trecute pe lista de coduri poate să aducă riscul ca elevul să rămână fără o repartizare, din cauza numărului de locuri sau a numărului mare de elevi care să fi obținut note mai bune.
Rezultate Admitere Liceu 2023. Repartizarea la liceu va avea loc pe data de 19 iulie 2023
Potrivit calendarului oficial, publicat de Ministerul Educației, repartizarea la liceu va avea loc pe data de 19 iulie 2023, luni, 17 iulie, fiind ultima zi de completare a fișelor. Tot pe data de 19 iulie vor fi afișate locurile neocupate din fiecare liceu și județ, urmând, mai apoi, ca în perioada 20-25 iulie să fie înscrierea pentru elevii nerepartizați.
Admiterea în liceu urmează să fie făcută în funcție de notele obținute la Evaluarea Națională din acest an. Media claselor V-VIII nu va mai conta în calculul pentru optarea liceului sau profilului dorit, iar repartizarea se va face doar cu ajutorul mediei obținute la Evaluarea Națională 2023, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire.
Departajare în cazul elevilor cu aceeași medie
Există și cazul în care doi sau mai mulți elevi să aibă mediile egale, așa că există și o metodă de departajare, prin următoarele criterii:
a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;
b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale.
c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;
d) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.