Doar că până acolo te așteaptă un drum de făcut, unul care poate include chiar și un zbor cu avionul. Potrivit smokemania este bine să ai un scurt checklist care să te ajute să te pregătești atunci când pleci în vacanță. Pentru că printr-o bună organizare eviți situații care îți pot pune bețe-n roate.

Așadar, pregătirea pentru vacanța ideală începe de acasă. Îți pui toate lucrurile în ordine și îți organizezi bagajul astfel încât nimic nu te poate prinde nepregătit.

Și gata, pleci spre mare.

Iată trucuri de relaxare pe plajă de încercat vara asta, oricare ar fi destinația ta.

Meditație și mindfulness

Printre activitățile obișnuite e bine să te îngrijești de liniștea ta interioară. Până la urmă, despre asta este concediul, nu-i așa? Eliminarea stresului și detașarea de problemele zilnice. Ei bine, găsește un loc liniștit pe plajă și petrece câteva minute în meditație. Închide ochii, respiră adânc și bucură-te de sunetele provocate de valurile mării. Repetă sesiunea de meditație și mindfulness de cel puțin două ori pe zi – recomandate sunt diminețile răcoroase și serile scăldate în apusul liniștitor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Horoscop august 2023: Ultima lună de vară aduce schimbări majore în viața acestor zodii

Yoga pe plajă

Între reprizele de meditație poți practica yoga pe plajă. Poate fi o experiență minunată, care vine în completarea momentelor tale de liniște. Yoga ajută atât mintea, cât și corpul să se relaxeze și să se bucure de prezent. O idee numai bună pentru o vacanță cu adevărat ideală.

Activități pe apă

Relaxarea și liniștea sunt bune, însă în doze potrivite. Ești la mare, așadar, este timpul să te bucuri de apă și de mișcare. Încearcă și mai multe activități specifice, cu grupul de prieteni, în cuplu sau chiar de unul singur. Poți face surfing, paddleboarding sau doar o simplă plimbare relaxantă cu barca. În timpul activităților te vei simți conectat cu marea și cu natura, vei regăsi plăcerea de a te bucura de lucrurile simple.

Mâncăruri specifice, cu iz tradițional

Ți-ai hrănit mintea cu liniște și trupul cu mișcare benefică. Este timpul să te hrănești și cu bucate alese, gătite de bucătari de-ai locului. Indiferent de stațiunea în care te afli, cu siguranță poți degusta fructe de mare, o varietate de preparate pe bază de pește și deserturi alese. Nu uita, ești în vacanță, ai voie să îți faci pe plac și cu mici excese culinare. Cu toate acestea, evită alimentele care te pot ține departe de activitățile planificate pe timpul zilei, așa cum ne sugerează și cei de la wikihow.com.

Plimbări pe plajă la răsărit sau la apus

Răsăritul este mereu minunat atunci când ești la mare. Recomandat este să îl privești în timp ce te plimbi desculț pe malul mării. Răcoarea dimineții și priveliștea deosebită te vor relaxa și te vor încărca și cu energie pentru ziua plină de activități.

Iar la final, te poți delecta cu o plimbare de seară, pe aceeași plajă liniștită, însă în decorul apusului roșiatic. Plimbarea te va ajuta să te odihnești mai bine pe timpul nopții.

Citește și: VIDEO- Vacanțele cu rulotele devin preferatele bucureștenilor. Aceștia aleg să fugă de canicula din București, cu rulota, la Buzău

După cum vezi, există numeroase trucuri și recomandări pentru o vacanță plăcută pe malul mării. Cu toate acestea este bine să alegi acele activități care îți fac plăcere și te relaxează, cu mențiunea că este bine să ieși din zona de confort dacă vrei să descoperi lucruri noi. În lista de mai sus putem oricând include cititul pe plajă, baia în apa mării, masajul pe plajă sau excursiile către alte obiective turistice din apropiere.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Un ultim sfat nu poate include decât un scurt îndemn: bucură-te de o vacanță pe placul tău, așa cum îți dorești!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si