Un poștaș în vârstă de 41 de ani a băut 10 litri de apă pe zi timp de doi ani. Ce au descoperit medicii după un RMN?
Lui Jonathan Plummer îi era sete în mod constant și consuma mai mult de 10 litri de apă în fiecare zi. Ulterior, el a fost diagnosticat cu o boală gravă.
Un bărbat a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier după ce a băut 10 litri de apă pe zi timp de doi ani. Inițial, medicii au crezut că Jonathan Plummer avea diabet, dar programările la medicul de familie și la un specialist în rinichi au dus la rezultate neconcludente ale testelor. Bărbatul de 41 de ani a fost trimis la spital pentru un RMN și a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală, informează Mirror.
Bărbatul a scăpat de cancer, însă va fi dependent de pastile toată viața
Poștașul a fost supus la 30 de runde de radioterapie intensă, după ce tumora se afla pe glanda pituitară, care are un impact asupra retenției de apă. În prezent, Jonathan nu mai suferă de cancer, dar continuă să ia medicamente pe toată durata vieții.
Jonathan, din Falmouth, Cornwall, a declarat: "Nu am mai primit niciun răspuns. Simțeam o sete constantă pe care nu o puteam potoli și am ajuns în punctul în care eliminam la fel de multă apă pe cât beam. A fost o perioadă îngrozitoare, în care am lipsit zile întregi de la serviciu și m-am simțit extrem de obosit”.
"Am fost devastat. Tumoarea creștea pe glanda pituitară- care îmi provoca nevoia de a bea apă tot timpul- și pe multe alte "pete" de pe creierul meu. O operație nu era o opțiune, așa că am fost pus pe steroizi pentru a mă ajuta cu presiunea pe care o exercita tumora în creierul meu",
Jonathan a fost supus unei terapii cu steroizi, ceea ce l-a făcut să se îngrașe cu patru kilograme. El a spus: "Am fost întotdeauna foarte activ și am jucat rugby și cricket săptămânal, lucru la care nu am mai putut să revin.
M-am apucat de alergat și de înot ca exerciții fără contact și mi-am recăpătat controlul asupra greutății”. Acum, el face un salt cu parașuta pentru a strânge bani pentru Brain Tumour Research. Până acum a strâns 380 de lire sterline înainte de Jump For Hope de la Perranporth Airfield din Cornwall.
"Îi suntem recunoscători lui Jonathan pentru că și-a împărtășit povestea și este minunat să auzim cum a găsit pozitivitate după diagnosticul de tumoră cerebrală.
Povestea lui ne amintește că tumorile cerebrale sunt nediscriminatorii; ele pot afecta pe oricine la orice vârstă. Suntem hotărâți să schimbăm acest lucru, dar numai lucrând împreună vom putea îmbunătăți opțiunile de tratament pentru pacienți și, în cele din urmă, să găsim un leac", a declarat Mel Tiley, manager de dezvoltare a comunității la organizația caritabilă.