Forțele armate ucrainene au aplicat o nouă lovitură Rusiei. Acestea s-au folosit de jet ski-uri transformate în drone navale pentru a ataca flota rusă din Sevastopol, la Marea Neagră.

Atacul s-a întâmplat la data de 16 iulie 2023. Într-o filmare apărută la o zi după atac pe canalele de Telegram rusești se vede o astfel de dronă, în derivă. Filmarea ar fi fost editată pentru a arăta că ea a fost distrusă de apărătorii Moscovei.

Potrivit analiștilor navali, pe baza filmării, drona ar fi un jet ski Kawasaki STX modificat, însă modelul său este dificil de stabilit din cauza neclarității imaginilor.

Forțele armate ucrainene au atacat baza navală rusă cu jet ski-uri transformate în drone kamikaze

Forțele armate ucrainene au atacat baza navală rusă cu jet ski-uri transformate în drone kamikaze

[Sursa foto: antena3.ro]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Mesajul tulburător transmis de un tânăr de 16 ani soldatului rus care i-a ucis tatăl: „Erai acolo. Mi-ai ucis tatăl în fața ochilor mei!”/ Răspunsul incredibil al soldatului rus

Ce s-a descoperit cu ajutorul filmării?

În imaginile distribuite pe Telegram s-ar fi observat că jet ski-ul ucrainean are în partea din spate o cutie mare, asemănătoare cu trusele de pescuit montate pe multe modele.

Prezența acestei cutii a stârnit controverse, iar în cazul ei există mai multe ipoteze. Se crede că aceasta ar putea fi chiar un dispozitiv exploziv al cărui scop este să avarieze podurile sau alte obiective de infrastructură. O altă ipoteză spune că această cutie ar putea fi un rezervor suplimentar de combustibil care să confere dronei o rază de acțiune mai mare.

În aceste momente situația este neclară, dacă acest tip de dronă acvatică improvizată a fost folosit și pentru a provoca exploziile petrecute pe Podul Kerci în timpul nopții de duminică spre luni.

Chiar și așa, această ipoteză nu este exclusă.

Oficialii ruși au comunicat la scurt timp de la atac că forțele ucrainene au folosit drone maritime pentru a ataca Podul Kerci.

Citește și: Șeful Armatei SUA, despre contraofensiva ucraineană: „Este departe de a fi un eşec”

Totuși, modificarea jet ski-urilor pentru a fi folosite drept drone maritime este o alternativă mai rapidă și ieftină a fabricării de la zero a unor astfel de arme, potrivit antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si