Bucăți mari din fațada acestei clădiri au căzut pe o stradă pietonală din centrul Brașovului. Era dimineață, iar norocul a făcut ca prin zonă să nu treacă nimeni, la acea oră. Părțile din ornamentele casei erau mari și grele, astfel că ar fi putut produce oricând o tragedie.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt primăria Brașov: „Proprietarii nu au înțeles de la prima somație pe care Poliția Locală le-a dat-o să-și reabiliteze fațada astfel încât să nu existe niciun risc pentru pietoni.” 

Centrul istoric al Brașovului, plin de clădiri aflate într-o stare avansată de degradare 

Dar problema nu este singulară. În centrul istoric al orașului sunt zeci de clădiri vechi de secole care se află într-o stare avansată de degradare, iar pericolul îi pândește la orice pas pe trecători.

„Într-un hal de deteriorare încât sunt periculoase pentru viața omului. Întrebarea e alta, cine le remediază? Că dacă ăla care stă acolo n-are bani, înseamnă că ne va cădea în cap în continuare. O să umblăm cu cască de protecție pe Republicii.”

„E destul de periculos să mai umbli pe lângă clădirile astea. Da ce să facem, mai trebuie să mai și ieșim. Ar trebui investiți bani? Ar trebui, dar știți prea bine că nu sunt bani, toată lumea spune că nu are bani.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„A și murit cineva în Brașov, a avut norocul, tocmai în capul lui a căzut ceva. Dacă ești pensionar, n-ai bani ca să remediez.”

Felul în care arată casele vechi de sute de ani strică și din farmecul centrului istoric.

Mulți pereți exteriori sunt crăpați și mucegăiți, iar unele clădiri s-au degradat până când cărămida a ieșit la suprafață.

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Din lipsă de bani sau dezinteres, mulți proprietari de clădiri aleg să ignore orice reglementare și lasă fațadele clădirilor să se deterioreze foarte tare. Singura investiție pe care o fac mulți este să lipească astfel de afișe care atenționează pe trecători de pericol.” , transmite Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt primăria Brașov: „Municipalitatea are un program adresat celor care doresc să-și reabiliteze fațadele, un program de cofinanțare, prin Fundația Monumentelor Istorice. Pot ajunge și până la 50% din valoarea lucrărilor.” 

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Dana Roba iubește din nou și a făcut anunțul fericit: "Dragostea nu are vârstă". Cine este bărbatul de care s-a îndrăgostit- radioimpuls.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Cei care refuză și ajutorul autorităților pot ajunge în instanță, iar judecătorii i-ar putea obliga să își repare casele.

Primăria mai are posibilitatea să supraimpoziteze proprietarii acestor clădiri cu 500% dacă nu își reabilitează fațadele.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si