Care este adevăratul motiv pentru care Marcia Gay Harden a făcut mai puțini bani decât oricând după ce a câștigat un Oscar?

Citește și: VIDEO- Actorul Johhny Depp, găsit inconștient în camera de hotel din Budapesta

După ce Harden a câștigat un Oscar, pentru un rol fenomenal, cariera ei ar fi trebuit să ajungă pe cele mai înalte culmi, dar, dimpotrivă, actrița a început să piardă bani și lucrurile au mers din rău în mai rău.

Citește și: Actrița Gal Gadot a surprins pe toată lumea cu noul rol pe care îl face după "Femeia fantastică"

Ce s-a întâmplat, de fapt? Deoarece Oscarurile sunt o afacere atât de mare, prezența pe lista nominalizărilor asigură o vizibilitate uriașă în industria filmului.

Mai mult, toți actorii și actrițele de la Hollywood sunt convinși că obținerea unei statuete de aur va face lucruri mari pentru cariera lor.

Din păcate, pentru Marcia Gay Harden lucrurile au stat altfel, iar cariera ei demonstrează că câștigarea unui Oscar nu este o recompensă financiară în toate cazurile, potrivit site-ului TheThings.com.

Marcia Gay Harden

Marcia Gay Harden, în filmul Pollock

Pentru ce film a câștigat un Oscar Marcia Gay Harden?

Marcia Gay Harden  a primit Oscarul pentru cel mai bun rol secundar în filmul biografic "Pollock", unde a impresionat pe toată lumea cu performanța în rolul unei artiste talentate Lee Krasner, soția expresionistului abstract Jackson Pollock.

Citește și: Matt Damon i-a pus o singură condiție soției ca să joace în "Oppenheimer", cel mai așteptat film al verii. "Am vrut să renunț la Hollywood"

Modul în care actrița a cucerit premiul Oscar a fost impresionant. Ea a primit statueta de la marele Nicolas Cage și le-a învins pe actrițele Frances McDormand, Kate Hudson, Julie Walters și Judi Dench 

Toate aceste actrițe nominalizate, pe care Harden le-a surclasat la acel "moment magic", au avut parte în continuare de o carieră de succes și au câștigat multe milioane de dolari din filmele care au urmat. 

De ce a pierdut bani Marcia Gay Harden după premiul Oscar

Chiar dacă Harden a fost fără îndoială incredibilă într-o mulțime de proiecte artistice diferite, cariera ei a atins apogeul artistic în anul 2000.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În acel an, Harden a primit laude aproape universale pentru interpretarea ei uimitoare din filmul Pollock și din proiectele de teatru la care a luat parte.

În 2021, Marcia Gay Harden a fost intervievată de revista Vulture și a vorbit pe larg despre câștigarea premiului Oscar.

În timpul acelei conversații, Harden a dezvăluit că atunci când a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din Pollock, nu avea idee pe ce lume este.

Citește și: A fost confirmată moartea actorului Julian Sands, dispărut în sălbăticie

„Eram un complet ignorant la Oscar. Poziționarea, campania – toate aceste lucruri erau complet noi pentru mine”, a spus ea. Harden a dezvăluit că a ignorat procesul de promovare în timpul sezonului Oscar.

Marcia Gay Harden

Marcia Gay Harden, rol de Oscar

Actrița nu era pregătită să primească Oscarul

În loc să fie concentrată să facă tot posibilul pentru a încerca să devină câștigătoare a premiilor Oscar, Harden a mărturist că a văzut întreg procesul ca pe un pretext de a călători.

„Eram ocupată să călătoresc prin țară, făcând promovare media pentru film – în Texas și Cincinnati, oriunde. În mintea mea era: „Oh, grozav, voi merge în Texas și voi vedea mama! Cât de distractiv! Doamne, chiar zbor peste tot!” Chiar dacă eram o actriță consacrată în acel moment, nu m-am concentrat decât pe turneele media în care îmi cerea filmul Pollock”, a mai spus Harden.

Actrița a dezvăluit că nu era pregătită să primească Oscarul la acel moment și probabil că asta a jucat un rol important în faptul că a câștigat mai puțini bani după ce a câștigat Premiul Oscar decât înainte, consideră sursa citată.  

Marcia Gay Harden

Marcia Gay Harden

Decizia greșită luată de Marcia Gay Harden

Jurnaliștii au întrebat-o pe Harden dacă a ajuns să fie mai prost plătită după câștigarea premiului Oscar decât înainte, iar actrița a răspuns: „Este adevărat”.

În retrospectivă, Harden a ajuns la concluzia că, dacă ar fi gestionat diferit lucrurile după câștigarea Oscarului, câștigarea trofeului i-ar fi putut asigura recompense financiare consistente.

„Poate că ar fi trebui să renunț anumite roluri și să mă concentrez pe un rol principal consistent. Regretul nu este cel mai bun prieten al meu. Cred că e o lesă în jurul gâtului tău care te trage în spate”, a spus actrița ajuns acum la 63 de ani.

După cum a explicat Harden revistei Vulture, la acea vreme ea era cel mai preocupată să aibă un venit consistent, deoarece era „susținătoarea familiei”. Deoarece credea că va fi o slujbă consistentă și de viitor, Harden a acceptat să joace în serialul "Educația lui Max Bickford" pentru mai puțini bani decât câștigase în trecut.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Din nefericire pentru Harden, credința ei că serielul "Educația lui Max Bickford" va fi o sursă consistentă de venit pentru ea s-a dovedit a fi deplasată. După ce a fost difuzat doar un sezon al emisiunii, postul CBS a anulat serialul.

Cine este Marcia Gay Harden 

Marcia Gay Harden (născută la 14 august 1959, La Jolla, California, S.U.A.) este o actriță americană care este cunoscută pentru capacitatea ei de a interpreta o mare varietate de personaje în filme, pe scenă și la televizor.

Primele roluri de film al lui Harden au fost în producțiile The Imagemaker (1986), Crossing (1990) și miniseria TV biografică Sinatra (1992).

În primii ani de carieră, Marcia Gay Harden și-a făcut debutul și în teatru, pe Broadway, la vârsta de 34 de ani, jucând rolul soției tulburătoare a unui avocat gay în piesa "Angels in America". Ea a fost nominalizată la un premiu Tony pentru interpretarea de pe scena de teatru.

Înainte de a câștiga Oscarul pentru cel mai bun rol secundar în 2001, în filmul biografic "Pollock", Marcia Gay Harden  a mai apărut mai târziu în comediile de succes The First Wives Club (1996) și Flubber (1997), în care a jucat alături de Robin Williams, precum și în drama Meet Joe Black (1998), filmul cu Brad Pitt și Antony Hopkins.

Filmul în care a jucat și Marcia Gay Harden

În ce filme a jucat Marcia Gay Harden  după ce a câștigat Oscarul

După primirea premiului OScar, Harden a apărut în comedia minoră Gaudi Afternoon (2001) și în filmul de televiziune King of Texas (2002), o adaptare după Regele Lear a lui Shakespeare, cu Patrick Stewart în rolul principal.

De asemenea, a jucat alături de Richard Dreyfuss în serialul TV de scurtă durată The Education of Max Bickford (2001–02).

Marcia Gay Harden a mai fost nominalizată o dată la premiile Oscar, pentru interpretarea ca soție a personajului interpretat de Tim Robbins în filmul Mystic River (2003) al lui Clint Eastwood.

Filmele ulterioare din cariera lui Harden au inclus Bad News Bears (2005), The Hoax (2006) de Lasse Hallström, Into the Wild (2007) de Sean Penn și filmul de groază The Mist (2007).

De asemenea, a apărut în adaptările cinematografice ale seriei de romane erotice "Fifty Shades of Grey" de E.L. James (2015, 2017 și 2018).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si