Potrivit lui Yunus Sezer, directorul AFAD, nu au existat victime în urma cutremurului produs în Turcia. 

„După cutremurul cu magnitudinea 5,5 care a avut loc în districtul Kozan din provincia Adana la ora 08:44, nu există nicio situație negativă deocamdată'', a declarat acesta.

Cutremurul a fost urmat de o replică

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul a fost urmat la puțin timp de o replică  cu magnitudinea de 3.0.

„Nu este un cutremur care poate fi considerat mic''

Prof. dr. Șükrü Ersoy, a declarat faptul că acesta nu trebuie catalogat drept un cutremur mic.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un cutremur s-a produs în Turcia. Ce magnitudine a avut seismul: „Nu este un cutremur care poate fi considerat mic''

Un cutremur s-a produs în Turcia. Ce magnitudine a avut seismul: „Nu este un cutremur care poate fi considerat mic''

De asemenea, acesta a susținut faptul că poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deja deteriorate structural.

Nu este un cutremur care poate fi considerat mic. Poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deteriorate structural, în special în zona seismică. Extinderea faliei Çardak a ajuns până la Göksun. Atunci când are loc un cutremur într-un loc, tensiunile sunt resimțite la ambele capete.

Astfel de cutremure se întâmplau deja.(...)

Citește și: Cutremur în județul Gorj. Ce magnitudine a avut? Anunțul făcut de ISU: ”Până în acest moment nu au fost semnalate situații de urgență”

Această regiune nu se confruntă cu cutremure mari, așa cum am mai avut până acum. Pot apărea cutremure de până la 6,5, ceea ce este în concordanță cu natura acestei regiuni.

Vom monitoriza acest lucru. Continuă pe aceeași falie sau au loc în locuri diferite. Nu putem scăpa în niciun fel de cutremure.

Există structuri în toată Turcia care pot fi afectate de cutremure. Trebuie să desfășurăm studii legate de cutremure. Trebuie să fiți pregătiți pentru acest lucru. Fiecare cutremur care depășește 5,5 în Turcia poate provoca pagube. 5,5 nu trebuie subestimat”, a declarat Șükrü Ersoy.

Citește și: Proprietarii își vor putea consolida mai ușor locuințele în caz de cutremur. Legea a fost promulgată: „A fost eliminată regula absurdă a unanimității”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si