Aeroportul internațional din Palermo a fost închis peste noapte, în urma unui nou incendiu. Incendiul de vegetație este unul dintre cele mai multe de pe insula Sicilia și s-a extins din cauza vântului, relatează  BBC. Marți, el a fost redeschis.

Zborurile au fost reluate pe Aeroportul din Palermo, însă într-un număr limitat

Operatorul aeroportului a precizat într-un mesaj pe Twitter cu puțin timp înainte de ora 09:00 GMT că doar un număr limitat de zboruri de plecare va fi permis "pentru moment".

Cu toate acestea, acesta a adăugat ulterior că un avion din Torino, în nordul Italiei, a putut ateriza. Închiderea temporară a aeroportului s-a adăugat la dificultățile de călătorie din Sicilia în plin sezon turistic. Principalul aeroport al insulei, Catania, al cincilea ca mărime din Italia, a fost închis săptămâna trecută din cauza unui incendiu la un terminal și a fost redeschis doar pentru câteva zboruri. 

Citește și: În urma incendiilor de vegetație din Rodos, pompierii români salvează animalele afectate

Operatorul aeroportului a precizat într-un mesaj pe Twitter cu puțin timp înainte de ora 09:00 GMT că doar un număr limitat de zboruri de plecare va fi permis "pentru moment"

Operatorul aeroportului a precizat într-un mesaj pe Twitter cu puțin timp înainte de ora 09:00 GMT că doar un număr limitat de zboruri de plecare va fi permis "pentru moment"

[Sursa foto: Aljazeera ]

Vremea extremă a continuat să lovească Italia, cu furtuni puternice care au provocat pagube. Două femei au fost ucise luni și marți în provinciile Monza și Brescia din nordul țării, după ce au fost strivite de copaci căzuți, informează Reuters.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am trecut prin 65 de veri în viața mea... și ceea ce văd acum nu este normal, nu mai putem nega, schimbările climatice ne schimbă viața", a declarat primarul din Milano, Giuseppe Sala, pe rețelele de socializare.

Pagube uriașe după furtuna de seara trecută din Milano

Furtuna care a avut loc peste noapte la Milano a smuls acoperișuri și a dezrădăcinat copaci, blocând drumurile și perturbând transportul cu metroul în capitala financiară a Italiei.

Autoritățile au raportat că peste 40 de incendii au izbucnit în regiune în ultimele zile, pe fondul unor condiții de căldură, secetă și vânt. Este probabil ca incendiile de vegetație să se extindă și mai mult, în condițiile în care se preconizează că valul de căldură care afectează Italia va persista în următoarele zile. 

Citește și: Când spui încălzire globală, te gândești la Greta Thunberg. Activista a fost amendată cu 1500 de coroane suedeze după un protest

Pagubele produse de furtuna puternică din Milano.

Pagubele produse de furtuna puternică din Milano.

[Sursa foto: Reuters]

Pagubele produse de furtuna puternică din Milano.

Pagubele produse de furtuna puternică din Milano.

[Sursa foto: Reuters]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Mai multe incendii de vegetație ard în apropiere de Palermo. Un incendiu la groapa de gunoi de la Bellolampo a dus la degajarea de fum otrăvitor. Mai mulți locuitori din zona Pizzo Sella și din satul de la malul mării au fost evacuați. Autoritățile au sfătuit locuitorii să se adăpostească pe loc din cauza riscului de expunere la dioxine. Un alt incendiu de vegetație în satul Inserra amenință mai multe structuri, inclusiv spitalul Cervello.

Casele din satul Cruillas au fost, de asemenea, evacuate. Un incendiu de vegetație în muntele Capo Gallo a forțat locuitorii din Mondello să evacueze. Autostrada A29 este închisă la intersecțiile Villagrazia di Carini și Cinisi.

Un val de căldură a lovit sudul Europei, temperaturile caniculare aducând un risc crescut de incendii și decese. În unele părți din estul Siciliei, temperaturile au ajuns luni la 47,6 grade Celsius (117,7 Fahrenheit), aproape de recordul european de 48,8 grade Celsius înregistrat pe insulă în urmă cu doi ani. Marți, Italia a plasat 16 orașe în alertă roșie din cauza temperaturilor ridicate. Printre acestea se numără Palermo și Catania, unde în ultimele zile au fost frecvente întreruperile de energie electrică și de alimentare cu apă pe care oficialii locali le-au pus parțial pe seama căldurii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si