Biserica impunătoare a fost construită din piatră de carieră și are un turn de apărare.
De-a lungul timpului, Biserica Fortificată a fost folosită nu doar ca lăcaș de cult, ci și ca adăpost în timpul invaziilor. Aceasta a fost ridicată în secolul al XIV-lea și ulterior, a fost înconjurată cu un zid de apărare cu drum de strajă și hambare.

Biserica Fortificată din Sibiu, loc de cazare pentru turiști

După o plimbare prin zonă, turiștii se pot odihni chiar în interiorul fortificației. Fostele depozite de alimente și grâne au fost transformate în camere pentru vizitatori.

„Am folosit cât mai multe materiale tradiționale. Nici zidurile nu sunt finisate complet. Fiecare cameră are până la patru locuri. Este un nivel la parter și un nivel sus. Mai ales pentru copii este foarte interesant să doarmă la etaj”, spun reprezentanții bisericii.

Cetatea atrage turiști din toate colțurile lumii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Avem foarte mulți studenți și din România, dar și din străinătate. Ei preferă o astfel de experiență. Să doarmă într-o biserică fortificată și mai ales acum, în zilele noastre, când e foarte cald, în cămările de provizii e răcoare deci nu ai nevoie de aer condiționat”.

Tarifele de cazare în cetate încep de la o 150 de lei pe noapte.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si