Într-o atmosferă medievală, biserica fortificată din localitatea Axente Sever din județul Sibiu așteaptă în fiecare an turiștii dornici să încerce o altfel de cazare.

Citește și: VIDEO- Orașul din Bihor unde lalelele cresc în copac. Arborele Tulipan a fost plantat în curtea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

„Este cu adevărat un sat frumos. Este autentic, a fost nevoie de multe restaurări.

Este foarte drăguț cu flori, este foarte plăcut.”

„Locul este foarte pitoresc. Este un sat foarte drăguț. Biserica și cetatea arată foarte bine. Este foarte interesant. Pentru cei care călătoresc individual cred că este foarte interesant. Ar fi o experiență frumoasă.”

Biserica impunătoare a fost construită din piatră de carieră și are un turn de apărare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Anca Marin, corespodent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„De-a lungul timpului biserica fortificată a fost folosită nu doar ca lăcaș de cult, ci și ca adăpost în timpul invaziilor.

Aceasta a fost ridicată în secolul al XIV-lea și ulterior a fost înconjurată cu un zid de apărare cu drum de strajă și hambare.”, transmite Anca Marin, corespodent Kanal D. 

Fostele depozite de alimente și grâne, transformate în camere pentru turiști

După o plimbare prin zonă, turiștii se pot odihni chiar în interiorul fortificației. Fostele depozite de alimente și grâne au fost transformate în camere pentru vizitatori.

Ladislau Ciocan, administrator: „Am folosit cât mai multe materiale tradiționale, chiar și vinurile nu sunt finisate complet. Fiecare cameră are patru până la patru locuri. Este un nivel la parter și un nivel sus, mai ales pentru copii este foarte interesant să doarmă la etaj.”

Cetatea atrage turiști din toate colțurile lumii.

Ladislau Ciocan, administrator: „Avem foarte mulți turiști și din România, dar și din străinătate. Ei preferă o astfel de experiență să doarmă într-o biserică fortificată și mai ales acum în zilele noastre când e foarte cald. În cămările de provizie e răcoare, deci nu ai nevoie de aer condiționat.”

Tarifele de cazare încep de la 150 de lei pe noapte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si