„Asta e o discriminare, după părerea mea”.

România, campioană la trenuri întârziate

Acesta este răspunsul primit de la biroul de informații al CFR referitor la despăgubirea călătorilor care au pierdut sute de minute așteptând în tren să ajungă la destinație. Însă, angajatul e optimist, căci în realitate, despăgubirile sunt exceptate pe rutele interne până în luna decembrie a anului 2029. Regulamentul European a intrat în vigoare la începutul verii, însă doar pentru rutele internaționale.

Regulile europene spun că dacă trenul întârzie cu mai mult de o oră călătorul are dreptul la o despăgubire de 25 la sută din valoarea biletului. Iar această despăgubire crește la 50 la sută din valoarea biletului dacă trenul întârzie cu mai mult de două ore. Bineînțeles, dacă trenul se anulează, atunci contravaloarea întreagă a biletului trebuie rambursată către călători.

Trenurile din România dețin însă recorduri ale întârzierilor pe care nicio altă țară nu și le ar dori. În 2022 au fost întârzieri de 4,3 milioane de minute ceea ce înseamnă șapte ani și jumătate, iar în 2021, trenurile au înregistrat întârzieri de 3,4 milioane de minute, adică șase ani și jumătate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Însă, recordul absolut a fost în 2018, atunci când trenurile au întârziat 4,7 milioane de minute, ceea ce echivalează cu puțin peste nouă ani. Astăzi, cei care veneau dinspre Craiova au ajuns în Gara de Nord cu o întârziere de două ore din cauza unui accident. Un utilaj feroviar s-a răsturnat la ieșirea din Roșiorii de Vede, iar traficul a fost îngreunat. Utilajul ar fi deraiat, iar, ulterior s-a răsturnat.

Mecanicul și ajutorul de mecanic au avut nevoie de ajutor medical, însă, unul dintre bărbați a decedat.

Unii călători s-au obișnuit deja cu fel și fel de probleme atunci când circulă cu trenul, așa că preferă să fie precauți.

Potrivit statisticilor, la fiecare 300 de kilometri parcurși un tren de călători avea anul trecut o întârziere de peste zece minute, în timp ce în 2021, era de aproape trei minute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si