Un sportiv olandez aleargă de la Amsterdam la Kiev pentru a strânge fonduri în scopuri caritabile și pentru a demonstra cât de aproape este zona de război din Ucraina de Europa de Vest.

Atletul a reușit aproape să strângă banii pentru o ambulanță

Boas Kragtwijk a pornit la drum pe 22 iulie și plănuiește să parcurgă cei 2.500 km alergând aproximativ 50 km în fiecare zi, timp de 50 de zile.

Scopul este de a strânge bani pentru a cumpăra ambulanțe pe care organizația caritabilă olandeză Zeilen van Vrijheid (Sails of Freedom) le va duce în Ucraina.

Citește și: "Este ca și cum te-ai juca cu moartea"- Femeile soldat de pe linia frontului din Ucraina povestesc despre greutățile cu care se confruntă

Boas Kragtwijk - atlet

Boas Kragtwijk - atlet

[Sursa foto: DutchNews.nl - Facebook]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Alergând de la Amsterdam până în Ucraina, putem arăta cât de aproape este cu adevărat acest război și sperăm să atragem atenția oamenilor și să strângem o mulțime de bani", a declarat Kragtwijk, în vârstă de 28 de ani, pentru Reuters înainte de a pleca în călătoria sa.

Boas Kragtwijk - atlet

Boas Kragtwijk - atlet

[Sursa foto: Today Online]


Urmărit de managerul său și de un fotograf dintr-o caravană- în care vor mânca și dormi- Kragtwijk aleargă între 40 și 60 de km pe zi, în funcție de distanța dintre orașe. Kragtwijk, care în prezent aleargă prin Germania, nu a suferit încă nicio rană, a declarat marți, prin telefon, managerul său.

Boas Kragtwijk estimează că va ajunge în Ucraina în luna septembrie

Până în prezent- după 10 zile și aproximativ 500 km de alergare- Kragtwijk a strâns 22.000 de euro prin intermediul paginii sale GoFundMe Ultra4Ukraine, aproape suficient pentru o ambulanță, care costă 30.000 de euro.

Citește și: Un nou atac cu drone rusești a avut loc asupra Kievului. Care este prima reacție a primarului capitalei ucrainene

Boas Kragtwijk - atlet

Boas Kragtwijk - atlet



Alergând spre est, Kragtwijk va trece prin Berlin și Varșovia și speră să ajungă la Kiev în septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si