Armata ucraineană are noi arme, care îi îngrozesc pe ruși. Pentru a lupta împotriva Rusiei la Marea Neagră, ucrainenii au dezvoltat drone maritime.

Ele sunt păstrate de armată într-un loc secret, pe malul unui lac. Dronele kamikaze sunt echipate cu 300 de kilograme de explozibil și sunt testate de forțele ucrainene. Scopul acestora este de a lovi flota rusă.

Citește și: Războiul, tot mai aproape de Rusia. Guvernatorii provinciilor ruse Kursk şi Belgorod au anunțat organizarea de „miliții populare voluntare”

Noile arme ale Ucrainei, pericol pentru ruși

Dronele ucrainenilor arată ca niște canoe și sunt controlate de la distanță de soldați. Ele pot naviga pe deasupra apei și au o rază de acțiune de 800 de kilometri și se pot deplasa cu viteza de 80 km/h.

Dronele au fost proiectate în anul 2022, după ce a început invazia Rusiei în Ucraina. Companiile și persoanele fizice din întreaga lume au strâns fonduri pentru organizația United24, care a construit 25 de drone într-un interval scurt de timp, câteva zile.

S-au strâns 6 milioane de euro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„A fost foarte important pentru că nu aveam prea multe pentru a ne confrunta cu o ţară cu o flotă navală. Am creat ceva noi înşine pentru că nu aveam nicio capacitate existentă”, a declarat un dezvoltator de drone pentru CNN.

„Aceste drone sunt concepute pentru a distruge navele flotei ruseşti din Marea Neagră. Ele sunt folosite cu succes şi îi îngrozesc pe ruşi", a spus un pilot de dronă

Rușii, îngroziți de noile arme din Ucraina. Ele sunt păstrate într-un loc secret pe malul unui lac: „Ele sunt folosite cu succes şi îi îngrozesc pe ruşi”

Rușii, îngroziți de noile arme din Ucraina. Ele sunt păstrate într-un loc secret pe malul unui lac: „Ele sunt folosite cu succes şi îi îngrozesc pe ruşi”

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: VIDEO- UPDATE: Atac rusesc la granița României: Dronele lui Putin au atacat Portul Ismail, aflat la doar 15 km de țara noastră/ Klaus Iohannis: „Atacul rușilor este crimă de război”

Dronele maritime au fost cele care au stat la baza atacului asupra podului Kerch spre Crimeea și a atacului asupra navei rusești, Admiral Makarov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si