Paola Pesce are 51 de ani și s-a născut în comuna italiană Vimercate. În prezent, femeia conduce o pensiune pe insula Vashafaru din Maldive, care se bucură de un adevărat succes. "Am lucrat într-un azil de bătrâni, în Italia am doi copii și un fost soț". 

Povestea unei îngrijitoare care a ajuns patroană de pensiune în Maldive. Femeia de 51 de ani se bucură de un adevărat succes. „Sunt fericită cu 800 euro pe lună”

Citește și: Experiență total neplăcută pe aeroportul din Barcelona. O familie de ruși a fost prădată de hoți. Au rămas fără bunuri în valoare de 8.5 milioane euro

Italianca în vârstă de 51 de ani a copilărit în Lomagna, în zona Brianza din Lecco, iar acum se bucură de un real succes în Maldive. Paola susține cu mândrie că acesta a fost mereu destinul ei, de a ajunge în Maldive, unde i-a fost menit să se reinventeze.

Italianca a decis să-și deschidă o afacere în Maldive după ce a fost în vacanță aici

Aici, la tropice, italianca este proprietar de pensiune și ocupă de absolut tot în unitatea de cazare, exact ca orice angajat.

"Organizez excursii și încurajez întâlnirile între vizitatori și populația locală." 

În Peninsulă, Paola a lucrat ca asociat într-un azil de bătrâni. Câștiga 1100 de euro și spunea că banii erau foarte puțini pentru a-și întreține familia: „Am fost un partener de sprijin în casele de bătrâni.

Am îngrijit persoane cu dizabilități și vârstnici: câștigam 1.100 de euro pe lună. Foarte puțini bani, dacă ai o casă și doi copii de întreținut". 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Vacanță cu șezlongul adus de acasă. Șezlongurile pe litoral au prețuri din ce în ce mai ridicate

Povestea unei îngrijitoare care a ajuns patroană de pensiune în Maldive. Femeia de 51 de ani se bucură de un adevărat succes. „Sunt fericită cu 800 euro pe lună”

Acum, după ce a ajuns în Maldive, viața italiencei în vârstă de 51 de ani s-a schimbat radical. Toată aventura ei a început după ce a ajuns în vacanță și nu a mai vrut să plece: "Am ajuns aici datorită unei vacanțe pe care am făcut-o cu fostul meu soț, explorând insule care ne-au încântat până la punctul de a ne face să ne întoarcem patru luni mai târziu cu copiii noștri: aveam 36 de ani și aveam copii mici, un băiat și o fată. Obiectiv: să ne stabilizăm, să deschidem o pensiune într-un atol la sud de Malé, capitala din insule. Dintre toți, am fost cel mai puțin convinsă și în schimb... Sunt încă aici. Am un suflet maldivian deja".  

Cât câștigă lunar Paola în Maldive?

Iată care a fost motivul pentru care Paola a decis să deschidă o unitate de cazare în Vashafaru, Maldive:

„Erau doar trei în tot arhipelagul. Inițial ne-am gândit doar la o a doua casă în cealaltă parte a lumii pentru familia noastră nereceptivă, dar oferta inexistentă de închirieri turistice ne-a determinat să intrăm pe piață, chiar la sud de Malé, în parteneriat cu un maldivian. O alternativă la resorturile de lux, „închise” și care reprezintă o barieră în calea cunoașterii obiceiurilor și tradițiilor locale. 

Una dintre ultimele insule din nord, în atolul Haa Alif, Maldive, este încă foarte curată și nu foarte turistică.

Eu acum vreau să vând aici. Malé a fost „invadat” și este prea comercial:  Îmi place când un oaspete mă întreabă cum trăiesc localnicii, care astăzi fac eforturi să vorbească engleză și italiană: se fac înțeleși, nu vor să fie fantome. Între timp, pensiunile s-au înmulțit: au ajuns la 900, deci concurență cât cuprinde".  

Citește și: Grevele de călătorie în Europa în luna august. Când, unde și la ce perturbări să vă așteptați

După ce și-a schimbat radical stilul de viață și a pus pe picioare propria afacere, italianca în vârstă de 51 de ani susține că acum câștigă lunar aproximativ 800 de euro: "Mi-am făcut un salariu de bază de 800 de dolari, apoi am comisioane la vânzări, de exemplu excursii cu barca. Costul vieții a crescut. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Povestea unei îngrijitoare care a ajuns patroană de pensiune în Maldive. Femeia de 51 de ani se bucură de un adevărat succes. „Sunt fericită cu 800 euro pe lună”

Citește și: Portarul Gianluigi Buffon se retrage după 28 de sezoane ca fotbalist. A jucat peste 1100 de meciuri

Curentul, care merge pe bază de generator. Persoanele fizice nu pot instala panouri solare. Și apoi Internetul: pentru 180 de GB cheltuiesc 100 de dolari pe lună. De asemenea transportul cu barca este scump, singurul posibil. Orice vrei să cumperi, aici durează foarte mult. Suntem în nordul extrem al unei țări importatoare. Daca un electrocasnic se defectează, nu exista magazin in afara locuintei, deci trebuie sa il comanzi si sa astepti cel putin o saptamana. La fel și cu mâncarea," a dezvăluit Paola, potrivit jurnaliștilor de la  Corriere

Povestea unei îngrijitoare care a ajuns patroană de pensiune în Maldive. Femeia de 51 de ani se bucură de un adevărat succes. „Sunt fericită cu 800 euro pe lună”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si