Managerul spitalului din Slobozia a oferit informații despre femeia gravidă de 24 de ani, care a fost nevoită să nască în fața Spitalului Municipal Urziceni. După ce a născut, femeia și bebelușul au fost transportați la un spital din Slobozia.

„Va fi externată! Așteptăm familia pentru însoțire, nu cunosc când are aceasta disponibilitate”, a explicat managerul spitalului din Slobozia.

Cum s-a petrecut întregul incident. Cazul femeii care a fost nevoită să nască în fața spitalului din Urziceni

O femeie a fost nevoită să nască pe trotuar, după ce i-a fost refuzată internarea la spitalul din Urziceni. Doi asistenți medicali au ajutat femeia să își aducă pe lume bebelușul, iar un locatar a filmat întreaga scenă, care a ajuns virală.

Citește și: VIDEO- Directoarea spitalului a fost suspendată. Oamenii au protestat în fața spitalului

„Spitalul nu are linie de gardă OG, nu are neonatolog, nu are asistente specializate (moașe), de asemeni după ora 15.00 nu are medic anestezist. Managementul   cazurilor obstetricale și/sau ginecologie admise în CPU Urziceni după ora 15,00 “ar trebui făcute de chirurgul de gardă, dar acesta nu dispune de cunoștințele necesare pentru a gestiona un caz ce aparține altei specialități.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Având în vedere pericolul deosebit la care ar fi expuși mama și fătul, medicii de gardă si conducerea Spitalului Municipal Urziceni nu-și asumă acest risc.

Drept pentru care, SM Urziceni nu este de acord și nici nu-și poate asuma primirea cazurilor de OG după ora 15.00”,

motivează Spitalul Municipal Urziceni.

Potrivit Art. 59- (1) din OMS nr. 1706/2007, Medicii de gardă din spital erau obligaţi să răspundă prompt chemării la UPU sau CPU, indiferent de ora solicitării, ori de câte ori medicul de gardă din UPU sau CPU consideră acest lucru necesar.

Tânăra care a născut pe trotuarul de lângă spitalul din Urziceni ar avea probleme de handicap. Primarul din Urziceni a vorbit despre situația șocantă.

„Este o chestiune, Doamne ferește, regretabilă, că s-a întâmplat așa ceva. Rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru și atunci vedem ce dispunem.  Aștept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba.. Dacă este de vină Ministerul?

Spitalul din Urziceni are Secție de Ginecologie fără doctori. Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește. Este surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă.

Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este. Mai ales, o mamă care trebuie să nască și cu copil mic.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Medicii de familie și-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar acești oameni care sunt predispuși, pentru că nu știu carte, cazul de față, surdomut.  Săraca, dacă ea nu știe de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbulești”,   a afirmat edilul Constantin Sava.

Daniela Elena Ianuș, managerul Spitalului Municipal Urziceni, a declarat că tânăra gravidă S-a prezentat la Camera de Primiri Urgențe la 5 dimineața.

Au spus că are dureri. Asistenta de la CPU i-a înregistrat și apoi a sunat la salvare, pentru că ei nu au linie de gardă pentru ginecologie. Rudele nu au dorit să aștepte ambulanța și au plecat plecat. La poarta spitalului, gravida a început să nască. A venit ambulanța, iar membrii echipajului, în loc să o pună pe targă și să o ducă înapoi în spital, au moșit-o pe trotuar. După ce a ieșit bebelușul, i-au urcat în salvare și i-au dus la Spitalul de Urgență Județean din Slobozia  ”, a afirmat managerul spitalului, potrivit  stirileprotv.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si