Așa arată zilele săptămânii pentru mai bine de 100 de pensionari ai Bucureștiului. În fiecare dimineață de la ora 08:30, fac gratuit mișcare în parcurile din Sectorul 6, sub atenta îndrumare a unui instructor de fitness.

Citește și: VIDEO- Ungaria, țara preferată de pensionari. Numărul străinilor pensionari a crescut cu 25% în ultima perioadă

„Până jos, ne ridicăm și morișcă! Atenție,vârful în față.”

Totul începe cu o încălzire a corpului.

„Palmele pe lângă corp și ridică umerii. Sus și jos, și sus și jos.”

Peste 100 de bătrâni se strâng în fiecare dimineață în parc pentru mișcare

Această activitate în aer liber face parte dintr-un program gratuit, derulat de Direcția de Asistență Socială a Sectorului 6. A început acum 2 ani cu doar câțiva vârstnici, dar vestea s-a dus în toate cartierele. Acum, comunitatea a atins 100 de pensionari care își petrec diminețile împreună, ca o mare familie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Să-i cântăm împreună „La mulți ani” domnului Ștefan, care împlinește vârsta extraordinară de 90 de ani.”

Domnul Ștefan e unul dintre pensionarii plini de viață, care e nelipsit de la orele de sport din parc. Doamnele trecute de prima tinerețe îl plac atât de tare încât îl însoțesc chiar și la interviul cu echipa Știrilor Kanal D.

„Mă simt că la 30 de ani.

Mă simt foarte bine.”

Simpaticul pensionar spune că dintotdeauna a făcut mișcare. Iar acum, la bătrânețe e o plăcere să vină la fitness cu doamnele, prieten bun e cu Mariana.

„Veniți singur la mișcare sau soția? Nu, soția s-a dus. Vin cu o prietenă care a venit tot timpul.”

Programul de fitness cu pensionari e un real succes, spune instructorul.

Adrian Perian, instructor fitness: „Este o parte componentă a recreativității, ne jucăm, facem dans, starea de bine. Foarte mulți dintre aceștia vin și-mi spun că sunt alt om.”

Vârstnicii alături de antrenorul lor, vor face sport în aer liber și la iarnă. Primăria Sectorului 6 le va amenaja un cort încălzit, unde se vor putea antrena indiferent de vreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si