"Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul anchetei în curs", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentarilor European.

Jens Stoltenberg, despre drona rusească găsită pe teitoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei”

Jens Stoltenberg, despre drona rusească găsită pe teitoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei”

[Sursa foto: Reuters]

Posibile bucăți de dronă au fost găsite pe teritoriul României

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a spus, miercuri, într-o vizită la Plauru, în judeţul Tulcea, că unele bucăți ”care pot fi dintr-o dronă” rusească au fost găsite. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat miercuri că dacă se va adeveri că aceste elemente găsite pe teritoriul României sunt dintr-o dronă rusească, o asemenea situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO.

”Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta”, a transmis  şeful statului.

Citește și: Un nou atac cu drone a avut loc asupra portului Izmail de pe Dunăre. O persoană a decedat în urma atacului

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a menţionat că ambasadorul României la NATO a trebuit să îi anunțe pe secretarul general al NATO şi pe aliaţi, lucru care a avut loc chiar miercuri dimineaţă, la Consiliul Nord-Atlantic.

Miercuri seara, purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a declarat că România a informat aliaţii NATO cu privire la faptul că a găsit pe teritoriul țării resturi de la o posibilă dronă la reuniunea care a avut loc miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au arătat o puternică solidaritate cu România. "Continuăm

să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România", a mai transmis reprezentantul NATO.

„Autorităţile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea graniţei cu Ucraina. Autorităţile române investighează incidentul. România a informat aliaţii NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, a spus purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, potrivit  News.

Citește și: NATO și-a exprimat solidaritatea puternică cu România, după ce bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării: „Alianța urmărește foarte atent ce se întâmplă în Rusia”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România", transmite NATO în finalul declaraţiei.

Citește și: Localnicii și turiștii din Delta Dunării sunt îngroziți, după atacul rușilor de la graniță: „Se aude iarăși! Ține-te bine!”

Citește și: Localnicii și turiștii din Delta Dunării sunt îngroziți, după atacul rușilor de la graniță: „Se aude iarăși! Ține-te bine!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si