Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Psiholog: „Cel mai la îndemână lucru pe care îl putem face să-i ajutăm pe cei mici este să povestim despre ce se întâmplă în prima zi”

„Iată cum puteți transforma începutul de an școlar într-o experiență frumoasă și armonioasă, departe de stres și tensiune. Ne oferă chiar acum câteva trucuri psihologul Simona Hațieganu.

Cum putem face asta?”

Simona Hațieganu, psiholog și consilier parental: „Cel mai la îndemână lucru pe care îl putem face să-i ajutăm pe copii și pe părinți este să povestim despre ce urmează să se întâmple în prima zi de școală. Povestitul ajută creierului să integreze informațiile mult mai ușor și pe copii să elibereze din tensiunea aceasta și din emoțiile aferente primei zi de școală.”

Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „Un al doilea truc?”

Simona Hațieganu, psiholog și consilier parental: „Un al doilea truc ar fi să implicăm în pregătirile de școală. Începând de la cu ce ne îmbrăcăm, să alegem ținutele pentru prima zi de școală, să ne pregătim ghiozdanul, rechizitele, să nu lăsăm lucrurile acestea pe ultima sută de metri. Pregătirile ar fi bine să fie gata cu mult timp înainte de începerea efectivă.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „Un alt truc?”

Simona Hațieganu, psiholog și consilier parental: „Mă gândesc că provocarea cea mai mare a părinților este legată de somn. Ar fi de folos să aducem programul de somn al copiilor cât mai aproape la cel de școală. Așadar, ne culcăm mai devreme, ne trezim mai devreme ca să putem să fim pregătiți.”

Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „Cât de important este ca părintele să fie relaxat? Se transmite sau nu la copil?”

Simona Hațieganu, psiholog și consilier parental: „Se transmite starea și este foarte important să ne luăm timp cu noi și să ne liniștim, să vorbim puțin și să îndepărtăm această anxietate. Până la urmă este un moment foarte important pentru copiii noștri și e important să fim acolo cât mai prezenți, fără emoțiile acestea.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si