Tragedia s-a produs la o trecere de cale ferată, pe drumul județean care leagă Drumul Național 2B de comuna Țintești. Șoferul în vârstă de 51 de ani al mașinii de teren a ignorat semnalele acustice și luminoase și a încercat să traverseze.

Citește și: VIDEO- Șofer din Galați, filmat când încerca să rupă caracatița care îi bloca roata mașinii

Mecanicul locomotivei: „N-au oprit la semnalul de trecere și am dat peste ei. S-au oprit pe trecere. Cât i-ați târât? Sunt în jur de 250 de metri. Ați frânat? Bineînțeles.”

Autoturismul a fost târât mai bine de 200 de metri

Trecerea e semnalizată însă nu are bariere. După coliziune, mașina a fost târâtă mai bine de 200 de metri până când garnitura compusă din vagoane cisternă s-a oprit. Pe acel tronson de cale ferată, trenurile de marfă circulă cu aproximativ 70 de kilometri pe oră.

Angajat CFR: „Trenul are 1.200 de tone cu locomotivă nu are ce să facă.  A frânat, dar degeaba.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pompierii au avut o misiune dificilă. Toți ocupanții mașinii erau încarcerați, iar tampoanele locomotivei au străpuns caroseria autoturismului. Pentru 3 dintre pasageri, impactul a fost fatal.

Mădălin Flip, ISU Buzău: „Misiunea a fost dificilă din cauza poziționării victimelor și a tampoanelor locomotivei care erau înfipte în autoturism.”

Mecanicul de tren a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Din cauza stării grave în care se afla șoferul autoturismului, singurul supraviețuitor, i-au fost prelevate probe biologice.

Cms. Șef Silviu Dinu, poliția Rutieră Buzău: „Conducătorul unui autoturism marca Dacia în vârstă de 51 de ani din județul Buzău nu a respectat semnele acustice și luminoase amplasată la trecerea la nivel cu calea ferată pe drumul județean 204 D în afara localității Țintești, împrejurare în care a fost lovit de trenul marfar ce se deplasa din direcția Buzău către Galați.”

Doi dintre pasageri erau soț și soție, de 36 și 42 de ani. Cea de a treia persoană decedată era un bărbat de 65 de ani. Autoturismul lovit nu a putut fi ridicat de pe calea ferată timp de peste trei ore, iar traficul pe tronsonul dintre Buzău și Făurei a fost blocat pe ambele sensuri de circulație.

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si