Un tânăr student a murit la 10 ore după ce a mâncat paste bolognese. Ce simptome a avut înainte de a se culca
Un tânăr a avut parte de o moarte subită după ce a consumat paste bolognese vechi de 5 zile. Tânărul a avut dureri mari de cap și de stomac înainte de a muri în somn.
Studentul a încercat să economisească niște bani și a ales să-și reîncălzează pastele bolognese pe care le lăsase deoparte cu 5 zile în urmă. El a murit la 10 ore după ce a mâncat preparatul învechit și reîncălzit.
Belgianul și-a lăsat pastele la temperatura camerei înainte de a o mânca. După ce a mâncat, acesta s-a dus să facă sport cu prietenii, iar când s-a întors a acuzat dureri de cap și stomac.
El a avut parte și de vărsături și diaree și, în loc să meargă la medic, el s-a dus să doarmă.
A doua zi, trupul său neînsuflețit a fost găsit de părinții săi.
Tânărul ar fi murit la 4 dimineață, la aproximativ 10 ore după ce a mâncat pastele învechite. La autopsie s-a descoperit că tânărul a murit de necroză hepatică și pancreatită acută.
„Aveți grijă la mâncarea lăsată afară”
Un cunoscut medic de pe Youtube, Dr. Bernard, a postat un videoclip în care discută despre cazul tânărului mort.
„Mulți oameni mănâncă paste sau orice altă formă de tăiței, care au rămas pentru o zi sau două și sunt bine. Aveți grijă la mâncarea lăsată afară mai mult de câteva ore. Dacă mâncarea miroase ciudat, este mai bine să fiți în siguranță decât să vă pară rău”, a spus acesta.
Probele prelevate post-mortem de la băiat au dezvăluit prezența în sistemul său a Bacillus cereus, un agent patogen binecunoscut, din alimente, care produce toxine. Bacillus cereus este asociat, în principal, cu toxiinfecțiile alimentare.
Dr. Bernard a menționat că este important ca oamenii să depoziteze în mod adecvat mâncarea pentru a evita posibilele tragedii.
El recomandă refrigerarea alimentelor în două ore de la prepararea acestora. Carnea proaspătă de pasăre, peștele și carnea măcinată trebuie consumate sau congelate la două zile după gătire, iar carnea de vită, vițel, miel sau porc, în decurs de trei până la cinci zile.