Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete. Cea mai bună zacuscă o poți face dacă respecți rețeta de mai jos.

Iată greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta!

Cea mai bună zacuscă o poți face dacă respecți rețeta de mai jos.

Cea mai bună zacuscă o poți face dacă respecți rețeta de mai jos.

[Sursa foto: Pinterest]

Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete

Pentru a găti cea mai bună zacuscă trebuie să respecți lista de ingrediente și pașii următori:

Iată greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta!

Iată greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta!

[Sursa foto: Pinterest]

- 5 kilograme de vinete

- 3 kilograme de roșii

- 3 kilograme de ardei kapia

- 1 kilogram de ceapă

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- 1 litru de ulei

- 1/2 căpățână de usturoi

- sare și piper după gust

- câteva foi de dafin

Primul pas este călirea cepei. Se pun roșiile curățate și se se fierbe până scade compoziția. Se adaugă ardeii tocați mărunt, după care se pun vinetele coapte și curățate de coajă.

Când sunt aproape gata se pune piperul și se adaugă foile de dafin.

Usturoiul se pune când este fiartă definitiv compoziția.

Se dă aragazul/focul la o intensitate mai mică și se ține pe foc până scade de tot și se îngroașă.

Iată rețeta pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce greșeală trebuie să eviți pentru a nu fermenta.

Iată rețeta pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce greșeală trebuie să eviți pentru a nu fermenta.

[Sursa foto: Pinterest]

Citește și: EXCLUSIV- Zacusca, alimentul-vedetă al toamnei. Greșeala pe care multe gospodine o fac, an de an, când o prepară. Nutriționist: ”Cantitatea de ulei și sare- o provocare”

Citește și: 3 rețete spectaculoase de gătit la ceaun: surprinde-ți familia cu mâncăruri savuroase

Greșeala care trebuie evitată

Pentru a evita fermentarea, se recomandă punerea în borcane în timp ce compoziția este fierbinte, de pe foc.

Se închide ermetic capacul borcanelor și se lasă la răcit pentru 24 de ore.

Se închide ermetic capacul borcanelor și se lasă la răcit pentru 24 de ore.

[Sursa foto: Pinterest]

Se închide ermetic capacul borcanelor și se pun la fiert. Din momentul când începe să fiarbă apă, se lasă pe foc pentru 30 de minute.  Apoi, se lasă la răcit pentru 24 de ore.

Spor la gătit și poftă bună!

Citește și: VIDEO- Prânz în stil asiatic: Chef Mihai Vasile ne-a pregătit o rețetă delicioasă de caracatiță cu piure de cartofi dulci


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si