Mai multe ambulanțe au ajuns la spitalul din Hamdaniyah, un mic oraș creştin situat în apropiere de Mosul, care mai este cunoscut şi sub numele de Qaraqosh. 

Autoritățile sanitare din Ninive, au spus că „au înregistrat o sută de morţi şi peste 150 de răniţi în incendiul de la o sală de nunţi din Hamdaniyah”. Este anunțul făcut de agenţia oficială de presă irakiană INA, fiind vorba despre un bilanţ preliminar. 

Bilanț tragic după o nuntă: sute de persoane au murit după ce sala de eveniment a fost cuprinsă de flăcări

Referitor la intervenția autorităților în locul în care a avut loc tragedia, Apărarea Civilă a precizat prezenţa unor panouri prefabricate pe care le-a descris ca fiind „foarte inflamabile şi care contravin standardelor de siguranţă”.

„Incendiul a provocat căderea unor părţi din tavan din cauza utilizării unor materiale de construcţie foarte inflamabile şi ieftine", a transmis Apărarea Civilă prin intermediul unui comunicat de presă.

Premierul Mohamed Chia al-Soudani le-a cerut printr-un comunicat de presă miniştrilor Sănătăţii şi de Interne să „mobilizeze toate eforturile de salvare” pentru veni în ajutorul victimelor tragediei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Scandal pe documentarul lui Arsenie Boca. "Nu are la bază o cercetare onesta și obiectivă"

Ministerul Sănătăţii a anunţat „trimiterea de camioane cu ajutoare medicale" din Bagdad şi din alte provincii ale statului, fiind asigurat că echipele sale din Ninive sunt pregătire pentru "tratarea răniţilor”.

Qaraqosh şi bisericile sale au fost jefuite metodic de jihadiştii care fac parte din gruparea de Stat Islamic după pătrunderea acestora în oraş, în luna iunie a anului 2014. Orașul a fost reconstruit treptat din 2017 şi a fost vizitat de Papa Francisc în martie 2021.

Standardele de sigiuranță din Irak sunt puțin respectate în special în sectorul construcţiilor şi al transporturilor. Infrastructura în punct de paragină după ani de conflicte în Irak duc cel mai adesea la incendii sau accidente domestice soldate cu morţi.

Citește și: VIDEO- Doi soți au murit în explozia zguduitoare. "A fost o explozie, o bubuitură puternică"

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În iulie 2021, la o unitate COVID a unui spital din sudul Irakului a pornit un incendiu în care s-au stins 60 de persoane.

Cu câteva luni mîn urmă, în luna aprilie, explozia unor sticle de oxigen a dat naștere unui incendiu puternic într-un spital din Bagdad destinat pacienţilor cu COVID în urma căruia peste 80 de persoane și-au pierdut viața.

Citește și: VIDEO: Două persoane și-au pierdut viața, iar un hotel a fost evacuat în incendiile din Sicilia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si