O femeie s-a ales cu toxiinfecție alimentară după ce a făcut o greșeală des întâlnită în bucătărie
O femeie a avut parte de o întâmplare neplăcută, după ce a gătit fasole. Ea a făcut toxiinfecție alimentară după ce a mâncat preparatul.
O greșeală ce putea fi evitată cu ușurință i-a cauzat unei femei toxiinfecție alimentară.
Acum, ea încearcă să îi avertizeze și pe alții să nu repete greșeala sa atunci când folosesc electrocasnice lente pentru încălzirea și gătirea mâncărurilor.
O femeie s-a îmbolnăvit după ce a făcut o tocană vegană folosindu-se de aragazul ei lent și făcând o greșeală des întâlnită.
Citește și: VIDEO-Scumpirile, o teamă mare a românilor. ,,Mai rabd! La pensia următoare, sau de la o pensie la alta''
Anne Sullivan a găsit o rețete de tocană de fasole albă, iar apoi a urmat întocmai instrucțiunile. Ea a lăsat fasolea să se încălzească până când se înmoaie, iar apoi le-a lăsat pe foc toată ziua să se fiarbă.
După 7 ore, fasolea avea aceeași dimensiune. Chiar și așa, femeia a decis să își pregătească felul de mâncare, deși fasolea era mult prea tare pentru a fi mestecată. Ea a început să se simtă slăbită și amețită.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Odată ajunsă la locul de muncă, superiorul ei și-a dat seama că este ceva în neregulă.
„Eu trebuie să fi arătat îngrozitor, pentru că șeful meu mi-a spus să merg acasă și să dorm puțin. Îmi venea să vomit”, a povestit ea, potrivit Mirror.
Pe parcursul acelei zile ea a început să se simtă mai bine, însă totul a durat până a doua zi când a servit din nou tocană.
Atât Anne, cât și prietenul acesteia au început să aibă simptome similare zilei anterioare.Greșeala cea mai mare pe care a făcut-o Anne a fost că, deși a fiert fasolea ore în șir, aceasta era mult prea puțin făcută la momentul la care femeia a decis să mănânce. Toxina naturală fitohemaglutinină din fasole era puternică, iar aceasta le-a provocat celor doi simptome precum diaree, amețeli și greață.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Femeia trebuia să lase fasolea timp de 5 ore să se înmoaie, să o scurgă, să o clătească, iar apoi să o fiarbă din nou pentru 10 minute. Pentru că a folosit un aragaz lent, ea a crescut nivelul de toxine.
„Nu aveam idee. Majoritatea rețetelor spun că este în regulă ca fasolea să se gătească pe un aragaz ceva mai lent. În plus, aproape oriunde scrie că este în regulă să folosești fasole conservată, care este deja gătită”, a spus ea.