Până ca jocurile de noroc să fie reglementate în Parlament, Guvernul a declarat război păcănelelor, dar nu prin închiderea lor, așa cum speră oamenii care au pierdut tot ce aveau, ci prin o taxare mai aspră.

Guvernul vrea taxe mai mari pentru păcănele

„Vreau să terminăm odată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării și chiar a Uniunii Europene”,

a transmis Marcel Ciolacu.

Băuturile alcoolice vor fi strict interzise în interiorul sălilor de jocuri, iar spațiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din aceasta industrie va fi limitat. „Realitatea ne arată că s-a depășit orice limită! Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere! În pandemie, au stat la masa Guvernului! Acum amenință politicieni și concediază jurnaliști”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Realitatea e însă mult mai dură de atât. Sunt zeci de mii de clienți care trăiesc într-o iluzie continuă a câștigului, ceea ce duce, de multe ori, la adevărate drame.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Omul și păcăneaua: Aparatele de jocuri, la orice colț de stradă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Iar pe alții, dependența i-a făcut să fure sau să îşi vândă lucrurile din casă pentru dorința obsesivă de câștig.

În paralel, față de proiectul adoptat de Guvern și în Parlament se lucrează la o inițiativă prin care jocurile de noroc să fie scoase în afara localităților.

„Avem sute, poate mii de săli de jocuri de noroc în toate orașele din România, sunt câte 7, 8, 10 în toate intersecțiile din marile orașe. În realitate, 98% din cei care joacă, pierd. Doar 2% câștigă și ăia pierd ulterior”, a declarat Alfred Simonis.

Proiectul a trecut de senatori și urmează să fie votat în camera deputaților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si