Israelul a cerut ca peste 1 milion de oameni din nordul Fâșiei Gaza să evacueze spre sud până vineri la miezul nopții, în timp ce continuă să desfășoare „operațiuni militare” în zonă, transmite presa internațională.

Forțele de Apărare Israeliene, cunoscute sub numele IDF, au declarat că vor acționa „în mod semnificativ” în orașul Gaza în zilele următoare, iar civilii ar trebui să se întoarcă numai atunci când li se va sfătui să facă acest lucru.

VIDEO live din Israel și Fâșia Gaza. Imagini în timp real din mijlocul războiului

VIDEO live din Israel și Fâșia Gaza. Imagini în timp real din mijlocul războiului

Citește și: Ziua 7 de război în Israel. Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la peste 1.400 persoane. Israelul solicită evacuarea a 1, 1 milioane de persoane din nordul Gaza, în următoarele 24 de ore

Peste 1.500 de palestinieni au fost deja uciși în atacurile-ripostă ale Israelului, după ce militanții Hamas au lansat atacul terorist de sâmbătă dimineața, ucigând aproape o mie de civili și luând peste 100 de ostatici în Fâșia Gaza.

„Civilii ai orașului Gaza, trebuie să evacuați în sud pentru siguranța voastră și a familiilor voastre și îndepărtați-vă de teroriștii Hamas care vă folosesc ca scuturi umane”, a transmis vineri armata Israelului.

VIDEO live din Israel. De la milioane de turiști în Ierusalim, acum totul e pustiu 

Cu toate că Ierusalimul se află în nord-estul Israelului, departe de zona de sud unde au fost atacurile teroriștilor Hamas, situația de război se resimte și aici.

Citește și: Harta războiului dintre Israel și Hamas. Unde au avut loc conflicte?

Imaginile LIVE VIDEO din Ierusalim arată un oraș pustiu, cu străzi mai mult goale, cu toate că era animat de mii de turiști în urmă cu doar o săptămână.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De altfel, nici zona de nord a statului Israel nu a scăpat de pericolul unor atacuri, pe măsură ce militanții Hezbollah s-au grupat lângă granița de nord, în sudul Libanului.

Imagini live din Fâșia Gaza- armata israeliană, pregătită de asaltul terestru

Peste 300.000 de rezerviști din armata Israelului sunt masați la granița cu Fâșia Gaza și așteaptă semnulul unei operațiuni terestre de amploare.

„Teroriștii Hamas se ascund în orașul Gaza în tunelurile de sub case și în clădirile populate cu civili nevinovați din Gaza”, au declarat oficialii IDF.

Salama Marouf, șeful biroului de presă al guvernului Hamas, a declarat că avertismentul de relocare este o încercare a Israelului „de a difuza și transmite propagandă falsă, cu scopul de a semăna confuzie în rândul cetățenilor și de a dăuna coeziunii noastre interne”.

El a adăugat: „Îndemnăm cetățenii noștri să nu se implice în aceste încercări”.

Mai jos se pot vedea în timp real imagini din principalele puncte din Fâșia Gaza și Israel:

Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați Palestinieni (UNRWA) a declarat că și-a mutat centrul de operațiuni central și personalul internațional în sudul Gaza pentru a-și proteja personalul și pentru a continua să ofere sprijin umanitar refugiaților palestinieni.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Îndemnăm autoritățile israeliene să protejeze toți civilii din adăposturile UNRWA, inclusiv școli”, a declarat agenția pe platforma de socializare Twitter.

Avertismentul Agenției ONU pentru Refugiați Palestinieni 

Agenția ONU pentru Refugiați Palestinieni a criticat decizia Israelului de a cere unui milion de civili din nordul Gazei să evacueze spre sudul țării, potrivit Sky News.

Oficialii ONU consideră că apelul- care le-a ordonat civililor să iasă din orașul Gaza în 24 de ore- este „îngrozitor”.

„Acest lucru nu va duce decât la niveluri fără precedent de disperare și va împinge și mai mult oamenii din Gaza în abis”, a declarat generalul Philippe Lazzarini, comisarul agenției ONU.

Peste 423.000 de persoane au fost deja strămutate, a spus el.

"Amploarea și viteza crizei umanitare care se desfășoară sunt înfricoșătoare. Gaza devine rapid o gaură iadului și este în pragul colapsului".

„Nu există nicio excepție, toate părțile trebuie să respecte legile războiului; asistența umanitară trebuie să fie oferită în orice moment civililor”, a insistat oficialul ONU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si