Cele mai recente informații le puteți urmări în videoclipul de mai jos.

UPDATE: Începe principala ofensivă a armatei israeliene

Armata israeliană începe să se pregătească pentru principala ofensivă, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, fără a oferi prea multe detalii despre iminenta operațiune.

„Ne confruntăm cu următoarele etape ale războiului”, a spus el.

„Pregătim forțele, trecem în revistă planurile, executăm antrenamente”, a spus Hagari.

UPDATE:  2.162 de cetățeni români au fost aduși în țară

2.162 de cetățeni români au fost aduși în țară din Israel până vineri seară, a anunțat MAE.

UPDATE: Armata israeliană neagă informațiile cum că au recuperat cadavrle ostaticilor

Armata israeliană a negat informațiile din presa națională cum că ar fi recuperat ostaticilor, în timpul unor raiduri localizate efectuate de trupele sale în Gaza.

Datele au fost relatate sâmbătă inclusiv de cotidianul Haaretz și Times of Israel, citând un oficial al armatei.

„Această afirmație nu este corectă. Nu deținem nicio informație cu privire la acest subiect”, a declarat un alt purtător de cuvânt al IDF, locotenent-colonelul Richard Hecht.

UPDATE: Convoaie de palestinieni părăsind nordul Fâșiei Gaza

The Guardian a surprins imagini când palestinienii pleacă din Fâșia Gaza, după ultimatumul dat de Israel.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

UPDATE: Bilanțul morților din războiul Israel-Hamas

Cel puțin 2.269 de palestinieni au fost uciși și alți 9.814 au fost răniți în urma atacurilor israeliene în Cisiordania și în Fâșia Gaza, a anunțat sâmbătă Ministerul palestinian al Sănătății, transmite Reuters.

Bilanțul cuprinde 2.215 morți din Gaza și 8.714 răniți. Alți 54 de morți și 1.100 de răniți sunt din Cisiordania.

Ziua 8 război Israel-Hamas. La mai mult de o săptămână de la începutul atacurilor, Israelul a început atacurile în Fâșia Gaza. Armata israeliană a anunțat că peste 1 milion de oameni care locuiesc în Wadi Gaza să meargă spre sudul zonei. Înainte de acest avertisment,  peste 400.000 de palestinieni au fost mutați.

Raidurile aeriene israeliene au luat viața a cel puțin 256 de persoane, printre care și 20 de copii. Au rănit 1.788 în mai puțin de 24 de ore, spun spitalele din Gaza, informează Al Jazeera.

Bombardamentele au distrus zeci de case și clădiri rezidențiale din întreaga Gaza, spune WAFA.

Citește și: Primele „raiduri localizate” ale Israelului în Fâșia Gaza. Benjamin Netanyahu: "Este doar începutul"

Ziua 8 război Israel-Hamas: Şeful forţelor aeriene Hamas ar fi fost ucis în Gaza, potrivit armatei israeliene. Culoare umanitare în Gaza

Ziua 8 război Israel-Hamas: Şeful forţelor aeriene Hamas ar fi fost ucis în Gaza, potrivit armatei israeliene. Culoare umanitare în Gaza

[Sursa foto: Profimedia]

Ziua 8 război Israel-Hamas. Armata israeliană spune că a ucis teroriști israelieni care se infiltrau dinspre Liban

Armata israeliană a transmis că va permite circulația palestinienilor din Gaza pentru a se merge de la Beit Hanoun, în nord, la Khan Younis, în sud, între orele 10:00 și 16:00, spune Al Jazeera.

Purtătorul de cuvânt Avichay Adraee a declarat că rezidenții pot să călătorească pe două străzi desemnate: Al-Bahr și Salah Al-Din, „fără niciun fel de pericol".

Armata israeliană a spus că o dronă a ucis mai mulți militanți care au încercat să se infiltreze din Liban, transmite Reuters.

Citește și: De ce poartă soldații Israelului „bonete de bucătar” pe cap

Ziua 8 război Israel-Hamas: Şeful forţelor aeriene Hamas ar fi fost ucis în Gaza, potrivit armatei israeliene. Culoare umanitare în Gaza

Ziua 8 război Israel-Hamas: Şeful forţelor aeriene Hamas ar fi fost ucis în Gaza, potrivit armatei israeliene. Culoare umanitare în Gaza

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Dacă vă pasă de dumneavoastră și de cei dragi, mergeți spre sud, așa cum vi s-a indicat", a scris el în arabă pe X, fost Twitter.

Un comandant militar de rang înalt al Hamas, care conducea operațiunile aeriene ale grupării în orașul Gaza, ar fi fost ucis în raiduri aeriene israeliene, a spus armata, transmite Al Jazeera.

Murad Abu Murad a fost ucis vineri, când avioane de vânătoare au lovit un centru operațional ce aparține Hamas de unde grupul își desfășura „activitatea aeriană", a spus armata. Hamas nu a comentat informația până în acest moment.

Citește și: Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, otrăvită de oamenii lui Putin?

Purtătorul de cuvânt al Forţelor armate ale Israelului Jonathan Conricus a mărturisit că civilii palestinieni din Gaza nu sunt duşmanii statului evreu şi că armata încearcă să nu lovească civili sau infrastructura civila, relatează BBC, citat de News.ro.

„Civilii palestinieni din Gaza nu sunt duşmanii noştri şi nu îi ţintim ca atare”, a declarat Conricus.

„Încercăm să facem ceea ce trebuie, încercăm să evacuăm civili pentru a minimiza riscul pentru ei”, a precizat el.

Citește și: VIDEO LIVE din Israel și Fâșia Gaza. Imagini în timp real din mijlocul războiului. "Gaza devine o gură a iadului"

„Este extrem de trist şi regretabil că atât de multe instituţii de presă se concentrează pe acţiunile noastre, în loc să pună responsabilitatea entităţii care guvernează Fâşia Gaza şi anume Hamas”, a continuat purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene.

El continuă spunând: "Toate acestea sunt opera Hamas- noi răspundem la situaţie. Încercăm să nu lovim civilii sau infrastructura lor".

Citește și: Rușii din Israel se simt mai bine în teroarea provocată de Hamas decât în „statul terorist al lui Putin”: „În Rusia nu îmi era teamă de bombardamente. Mi-a fost teamă de propriul meu guvern”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si