Am întâlnit-o pe Anicuța în cabinetul unuia dintre cei mai renumiți specialiști în fertilizarea in vitro din țara noastră. La 46 de ani, femeia a revenit la medicul care a înfăptuit deja o minune în viața ei: a ajutat-o să devină mama.

C itește și: Lupta cu infertilitatea: Efecte emoționale și metode de tratament pentru femei

Anicuța a încercat nenumărate tratamente, dar totul a fost în zadar

Povestea Anicuței a început în urmă cu mulți ani, când ea și soțul ei și-au dorit să devină părinți. Însă destinul i-a pus nenumărate piedici, căci bebelușul s-a lăsat ani de zile, așteptat. A mers la nenumărați medici, a încercat multiple tratamente, dar parcă totul era în zadar.

Anicuța Martin: „Am pierdut 10 ani chiar regret enorm acest lucru pentru că pentru mine ar fi însemnat până la acest moment să mai mulți copii, ceea ce îmi doream, ceea ce mi-am dorit dintotdeauna să am mai mulți copii.”

Abia când s-a relaxat puțin, viața i-a scos în cale medicul și tratamentele potrivite, iar minunea mult așteptată nu a întârziat să apară.

Citește și: VIDEO- Sforăitul: cauze și tratament. Dr. Ioan Bulescu: „Există câțiva factori generali pe care pacientul ar trbui să-i ia în considerare: scăderea în greutate, renunțarea la fumat și alcool.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Anicuța Martin: „Fix cu o lună înainte să împlinesc vârsta de 40 de ani am primit rezultatul de la Beta-HCC și a fost pozitiv și am zis Dumnezeu ține cu noi.”

Acum, mamă a unui băiețel minunat în vârstă de 6 ani, Anicuța speră într-o a doua minune își dorește să devină din nou mamă.

Anicuța Martin: „În ciuda vârstei pe care o am, 46 de ani, am încredere că voi reuși cu siguranță să obțin și o a doua sarcină și sperăm ca de această dată să fie o surioară.”

Andreas Vythoulkas, specialist obstretică-ginecologie: „Cum trece timpul nu ajută pe nimeni și mai ales pentru mama, pentru ca vârsta femeii are un rol important, chiar foarte important, poate cel mai important la tot procesul de a rezolva un caz de infertilitate.”

Nu este ușor, dar nu este nici imposibi. Anicuța știe că o așteaptă un drum presărat cu dificultăți, dar e pregătită pentru ceea ce urmează. Spre deosebire de anii anteriori, statul oferă acum ajutor material pentru procedurile de fertilizare in vitro, fapt care oferă mai multor femei șansa de a deveni mame. Iar medicii încurajează procedura și trag un semnal de alarmă: infertilitatea nu este o boală.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Andreas Vythoulkas, specialist obstretică-ginecologie: „Infertilitatea este efectul secundar a unei patologii. Avem trompele. Este o patologie, are efect secundar că nu poate să rămână femeie însărcinată, avem endometrioză, are efect secundar ca femeie să nu poate să rămână însărcinată, de cele mai multe ori.”

În România, 1 din 5 cupluri se confruntă cu probleme cauzate de infertilitate, iar procentul celor care apelează la cadre medicale specializate în astfel de probleme este înîntr-o continuă creștere. Datele oficiale arată că în ultimii 5 ani, un sfert din numărul total al sarcinilor a fost obținut prin fertilizare in vitro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si