Prima femeie radicalizată din România a primit pedeapsa pentru propaganda teroristă. Ea ea primit o condamnare de 4 ani și 11 luni, însă decizia nu este definitivă.

Pedeapsa primită de femeie este în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de promovare a unui mesaj prin propagandă, în public, având intenția de a instiga la săvârșirea unui act de terorism, chiar dacă mesajul susține sau nu în mod direct terorismul.

Citește și: O nouă înșelătorie informatică vizează România. Escrocii exploatează sentimentele celor care doresc să ajute victimele războiului din Israel: „Riscurile sunt foarte mari”

Prima femeie radicalizată din România și-a primit pedeapsa

Femeia a fost condamnată și pentru accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicații electronice, dar și pentru deținerea acestor fel de materiale care au ca scop însușirea idologiei teroriste.

„Facem precizarea că inculpata a săvârșit infracțiunile menționate în stare de recidivă constând în aceea că anterior prin sentinţa penală din data de 23.03.2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și rămasă definitivă prin decizia penală din data de 20 iunie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie de Justiţie a fost condamnată pentru infracțiuni de aceeași natură la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare, cu privire la care instanța a dispus suspendarea sub supraveghere”,

precizează DIICOT.

Inculpatei i-au fost interzise dreptul de a fi aleasă în autoritățile publice, precum și în oricare alte funcții publice. În plus, i-a fost interzis dreptul de a deține, a purta și a folosi orice categorie de arme, dar și dreptul de a părăsi teritoriul țării timp de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii ori după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. 

Cine este femeia radicalizată

Potrivit surselor din anchetă, ar fi vorba despre Florentina Gîdea, membră în organizația teroristă  Daesh. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Instanța a dispus menținerea măsurii arestării preventive a inculpatei, precum și confiscarea bunurilor în legătură cu care procurorii DIICOT au luat măsuri asiguratorii în cursul urmăririi penale.

Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Potrivit procurorilor, femeia era într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, accesând și promovând în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice materiale de propagandă teroristă. În materialele prezentate de aceasta erau arătate scene de luptă, precum și antrenamente ale membrilor organizației teroriste din Orientul Mijlociu, dar și imagini cu luptători ai entității teroriste.

Femeia a promovat, în mediul online, pe rețelele de socializare, activitățile întreprinse de organizația teroristă, dar și ideologia sa.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: VIDEO: Alertă cu bombă și evacuări în 6 aeroporturi din Franța

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, femeia a promovat însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia.

„Ea a editat materialele de propagandă teroristă, inclusiv prin adăugarea semnelor distinctive, asumându-și reluarea/continuarea activităților infracţionale la doar 6 zile după condamnarea cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni”, mai spun procurorii DIICOT, potrivit News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si