Un pește rar asemănător unui monstru a apărut pe plaja Parcului Crystal Cove din California, acesta fiind, în mod surprinzător, al doilea pește-zombie care a fost găsit pe plaja acestui parc în ultimii câțiva ani.

„Ghici cine a eșuat pe plaja noastră vineri, 13 octombrie?”, au întrebat cei de la Crystal Cove State Park pe pagina lor de Facebook.

Citește și: Ploșnițele, venite la pachet cu românii întorși din vacanțe în România. Alte mari orașe se confruntă cu invazii

Specimenul cu aspect înfricoșător, găsit de obicei în adâncurile oceanului, a ieșit în mod inexplicabil la suprafața apei și a eșuat pe nisip.

Se crede că ambele aceste creaturi cu dinți mari sunt din specia Pacific Football Fish.

Peștele misterios, venit din adâncurile întunecate ale oceanului 

Departamentul pentru Pește și Faună Sălbatică din California a preluat exemplarul misterios de pește, pentru a face analize și cercetări suplimentare.

Reprezentanții parcului natural au scris că se întâmplă foarte rar să vezi unul dintre acești pești de mare adâncime, în special deasupra apei,  și ei nu își explică cum a ajuns pe țărm.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Este foarte rar să vezi intact un adevărat pește pescar și nu se știe cum sau de ce acești pești au ajuns pe țărm. Vederea acestui pește ciudat și fascinant este o dovadă a diversității curioase a vieții marine care pândește sub suprafața apei în zonele marine protejate din California și oamenii de știință continuă să învețe mai multe despre aceste creaturi de adâncime", au scris pe Facebook cei de la Parcul natural.

Nu este prima dată când acest tip de creatură de adâncime face o vizită în parc. Un alt pește-pescar a fost găsit pe plajă în mai 2021 când l-a găsit un vizitator al zonei protejate Crystal Cove State Park.

Acel pește este acum adăpostit la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles.

Ce este peștele-monstru din adâncuri

Speciile de pește-pescar pot crește la orice dimensiune între 20 și 80 de centimetri, ei pot cântări până la 30 de kg, potrivit National Geographic.

Există mai mult de 200 de specii de pești acest tip în întreaga lume, specia din care provine fiind cel mai probabil Pacific Football Fish.

Doar femelele posedă o tulpină lungă pe cap cu vârfuri bioluminiscente folosite ca strategie pentru a atrage prada în apa neagră ca smoală de la adâncimea de peste 1.000 de metri.

Dinții lor, ca niște cioburi ascuțite de sticlă, sunt transparenți, iar gura mare este capabilă să sugă și să înghită prada de mărimea propriului corp.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În timp ce femelele pot atinge lungimi semnificative, de 60 de cm, masculii nu depășesc o lungime de 2,5 cm și singurul lor scop este să găsească o femelă și să o ajute să se reproducă!

Masculii se prind cu dinții de femelă și devin „paraziți sexuali”, în cele din urmă unindu-se cu femela până când nu mai rămâne nimic din forma lor, în afară de testiculele pentru reproducere. 

Majoritatea speciilor de acest fel trăiesc în cele mai întunecate adâncimi ale oceanului, puține fiind cele care rezistă în ape mai puțin adânci din mediile tropicale.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si