În urmă cu patru zile, celebra scriitoare britanică J.K. Rowling a mărturisit tristețea care a cuprins-o văzând că una dintre fetițele răpite de guparea Hamas în atacul din 7 octombrie era fan al cărților "Harry Potter". 

J.K.Rowling a postat pe Twitter/X fotografia micuței Noya, ținând în mâini o baghetă de magician și unul dintre volumele din seria "Harry Potter".

Citește și: Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore

„Răpirea copiilor este îngrozitoare și complet nejustificată. Din motive evidente, această poză m-a lovit puternic. Fie ca Noya și toți ostaticii luați de Hamas să fie înapoiați în curând, în siguranță, familiilor lor”, a scris J.K. Rowling, luni 16 octombrie.

Din nefericire, veștile venite din Israel în cursul zilei de joi nu au fost bune. Noya, micuța magiciană de 12 ani, și-ar fi găsit sfârșitul în incursiunea barbară a militanților Hamas din 7 octombrie.

Micuța Noya Dan, ucisă împreună cu bunica ei de 80 de ani

Presa de la Tel Aviv scrie că, inițial, s-a crezut că fetița de 12 ani a fost capturată de grupul terorist în atacul de sâmbăta trecută. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din păcate, micuța Noya Dan a fost găsită între timp, ucisă de Hamas, împreună cu bunica ei, potrivit Times of Israel.

noya dan

Destin tragic pentru micuța Noya Dan

[Sursa foto: Twitter]

Trupurile micuței Noya Dan, în vârstă de 12 ani, și al bunicii ei Carmela, în vârstă de 80 de ani – despre care se credea inițial că au fost ținute ostatice de Hamas în Gaza – au fost găsite, a informat joi postul public Kan.

În ultimele 12 zile, vocea Noyei a fost difuzată în presa israeliană după ce mama ei, Galit, a împărtășit înregistrări audio cu fiica sa.

„Mamă, a fost o bubuitură mare la ușă care m-a speriat”, a spus Noya în ebraică. „Toate ferestrele din casa bunicii au fost sparte la intrare. Pentru că a mai fost altă bubuitură, sunt multe geamuri sparte. Mami… mi-e frică”, sunt ultimele cuvinte spuse de ea.

Destinul frânt al micuței Noya Dan

Mama fetiței a declarat săptămâna aceasta la postul public de televiziune că Noya a înțeles foarte bine ce se întâmplă. „Doar pentru că este autistă, nu înseamnă că nu înțelege. Ea înțelege totul”, a spus mama îndurerată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În seara de dinaintea masacrului, familia Noyei, care locuiește în Kibbutz Kissufim, aproape de granița cu Gaza, s-a reunit la o masă festivă, iar Noya a ales să doarmă în casa bunicilor. 

Știind cât de apropiate erau fiica și mama ei, Galit i-a sugerat Noyei să doarmă la casa bunicii ei, în kibbutzul vecin Nir Oz, ca un răsfăț special.

Sora mai mică Tamar, în vârstă de 8 ani, a rămas acasă cu mama și tatăl ei, Yinnon. Câteva ore mai târziu, Kibbutz Kissufim a fost atacat de teroriștii Hamas, iar familia s-a ascuns în subsolul locuinței, în timp ce teroriștii înarmați au folosit camera de zi ca un sediu temporar, trăgând prin ferestrele casei familiei către vecinii lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si