Un medic palestinian a fost nevoit să identifice cadavrul unuia dintre fiii săi, după ce casa lor a fost bombardată de o rachetă israeliană, informează ITV.

Casa familiei, bombardată de un grup de bărbați

Mohammed Abu Moussa se afla în tură la spitalul din Gaza, în momentul în care s-a trezit cu întreaga sa familie pe holurile unității spitalicești.

Doctorul și-a petrecut săptămâna trecută tratând civili din Gaza, răniți în tot acest conflict devastator.

"Am auzit un zgomot de bombardament, care părea să vină din jurul locului unde locuiesc", își amintește Doctorul Abu Moussa.

Soția doctorului Moussa, Rawan Abu Moussa.

Soția doctorului Moussa, Rawan Abu Moussa.

[Sursa foto: ITV]

"Am încercat să investighez și mi-au spus că au fost victime. Nu am știut ce s-a întâmplat, dar am simțit că ceva nu este în regulă”, a mai adăugat acesta.

Citește și: O tânără cu origini românești se numără printre primii soldați israelieni care au fost uciși: „Pentru familia noastră este un erou care a servit țara”

Momente terifiante pentru medicul din Gaza

În prim momentul el parcă nu realiza ce se întâmpla, ce era cu toți acolo și ce se întâmplase. A încercat să se adune cu greu și și-a consolat soția îndurerată, care nu își mai putea stăpâni lacrimile.

Vorbind pentru ITV News, ea a povestit momentul terifiant în care a fost salvată din clădirea prăbușită de un grup de bărbați.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tirurile de rachete din Gaza către Israel au continuat noaptea trecută, pe măsură ce tensiunile cresc.

Tirurile de rachete din Gaza către Israel au continuat noaptea trecută, pe măsură ce tensiunile cresc.

[Sursa foto: Profimedia]

Inițial, cu toții credeau că băiatul în vârstă de 6 ani se află rănit undeva pe un pat de spital.

"Te rog, Mohammad, găsește-l pe Yousef", a strigat soția doctorului Moussa, Rawan Abu Moussa.

Citește și: EXCLUSIV- Protest pro-Palestina la Bucureşti. Toumar Yousef (comunitatea palestinienilor din România): ”Acest măcel asupra poporului palestinian este incredibil, de neimaginat”

După îndelungi căutări prin tot spitalul, doctorul Moussa a fost condus la morgă, într-o ultimă încercare de a da de fiul său. La scurt timp, copilul a fost recunoscut, o veste tragică pentru întreaga familie.

"Nu! Te rog, Yousef, dragostea mea. Mi-am pierdut fiul, Dumnezeu l-a ales pe el", a spus soția medicului, imediat după aflarea morții copilului său iubit.

Camioane cu apă, medicamente și alimente vor ajunge în Gaza

Tirurile de rachete din Gaza către Israel au continuat noaptea trecută, pe măsură ce tensiunile cresc. Totodată, apa, atât de vitală este din ce în ce mai puțină în Gaza, după atacurile care au început pe data de 7 octombrie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Juliette Touma, de la agenția ONU pentru refugiații palestinieni, UNRWA, spune că Gaza a "devenit un iad" în ultimele două săptămâni. Vorbind pentru BBC Newsday, ea a cerut ca asediul asupra Gaza să fie ridicat, deoarece civilii au nevoie de provizii imediat.

Touma a adăugat că "ceasul ticăie" și că nu știe când se va deschide punctul de trecere a frontierei de la Rafah.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres a spus că vor ajunge niște camioane care transportă ajutoare în Gaza în cel mai scurt timp. El a decalarat că a văzut "atât de multe camioane încărcate cu apă, cu combustibil, cu medicamente, cu alimente", așadar ele vor fi ca o "linie de salvare" și "diferența dintre viață și moarte pentru atât de mulți oameni din Gaza". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si