Este vorba despre Dave Courtney, un gangster celebru în cartierul East End din Londra, cunoscut pentru legături cu clanul fraților Kray, Roy Shaw și Lenny McLean.

Potrivit unui comunicat de presă al poliției londoneze, interlopul britanic, de 64 de ani, și-ar fi luat viața „cu o armă de foc” la casa sa din Castelul Camelot, Plumstead.

Citește și: EXCLUSIV- Fost campion de box, în comă după ce ar fi fost bătut și aruncat pe scări: ”Se zbate între viață și moarte”

De-a lungul unei cariere infracționale pline de evenimente, Dave Courtney susținea că a fost împușcat, înjunghiat și aproape i-a fost smuls nasul înainte de a fi cusut la loc.

Dave Courtney, cel mai temut gangster din Marea Britanie, transformat în actor de film

Născut în Bermondsey, Dave Courtney a debutat în lumea interlopilor ca un colector de datorii. A fost găsit nevinovat în 19 procese diferite, dar a fost, totuși, condamnat pentru deținere de muniție reală în ianuarie 2009.

Interlopul s-a orientat mai târziu către actorie și a început să joace roluri într-o serie de filme cu gangsteri londonezi cu buget redus- inclusiv Hell To Pay, pe care l-a produs, regizat și în care a jucat.

Dave Courtney  a mai jucat în producțiile Six Bend Trapp, Clubbing to Death și The Dead Sleep Easy, conform Mirror.co.uk.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dave Courtney a fost sursa de inspirație celebrul film al lui Guy Ritchie „Lock Stock and Two Smoking Barrels”, tradus la noi sub titlul "Jocuri, poturi și focuri de armă".

Ultimele ore din viața lui Dave Courtney 

Dave Courtney era în formă după ce a urmărit un meci de fotbal cu prietenii și a băut până la primele ore ale dimineții de duminică.

A doua zi, prietenul său Brendan McGirr, cu care locuia Dave, s-a îngrijorat când acesta nu a mai ieșit din dormitorul său. A intrat în camera lui Courtney și l-a găsit în pat, împușcat în cap și cu o pernă pe față.

Surse au declarat că gangsterul purta o mănușă și a folosit un pistol Glock de 9 mm, un tip de armă preferat de interlopi.

Declarația apărută duminică pe pagina de Twitter a lui Courtney anunța că acesta„și-a luat viața în mod tragic” la casa lui din Plumstead „cu o armă de foc”.

Scotland Yard investighează moartea „neașteptată” a fostului interlop, dar nu au fost efectuate arestări până în prezent.

Un prieten al lui Dave Courtney, Manny Clark, a scris pe Facebook: „Inima mea este alături de familia lui, în special față de biata sa mamă, care are peste 90 de ani și pentru care Davey reprezenta întreaga lume”.

Dave Courtney

Dave Courtney, sinucidere misterioasă

De ce s-ar fi sinucis Dave Courtney

Celebrul gangster devenit actor și sursă de inspirație pentru producțiile de la Hollywwod se lupta de mai mulți ani cu o boală incurabilă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Într-un mesaj postat luni de familia sa pe rețeaua Twitter/X se spune că Coutney a luat singur decizia de "a opri călătoria". 

"Durerea fizică provocată în ultimii ani de cancer și artrită a fost prea greu de îndurat", a transmis familia. Conform postării citate, controversatul personaj a vrut să-i scutească pe cei apropiați de povara pe care ar fi adus-o în viețile lor.  

Scriitorul Rocky Troiani a postat pe rețelele de socializare următorul mesaj: „Aceasta este o postare la care nu m-am gândit niciodată că o voi scrie. Pierderea lui Dave Courtney este dincolo de cuvinte, un moment extrem de trist. Dave a fost un prieten apropiat de mulți ani, precum și un mare sprijin pentru munca mea de caritate”.

El a adăugat: „Dave a avut o inimă de aur, pur și ar fi ajutat pe oricine care avea cu adevărat nevoie de ceva. O pierdere atât de mare și una care a zdrobit multe inimi. Dumnezeu să te binecuvânteze, îți vom simți lipsa".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si